Salangen-Nyheter

Astafjord Vekst åpnet ny avdeling mandag:

Serverte de første kantinegjestene

Ansatt Inger-Lise Sætrevik Apeland (t.h) og avdelingsleder Malin Tverseth gleder seg ilag med flere til å drive kantinevirksomhet i de gamle Nyt-lokalene i Huset mot Havet fremover.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Ansatt Inger-Lise Sætrevik Apeland (t.h) og avdelingsleder Malin Tverseth gleder seg ilag med flere til å drive kantinevirksomhet i de gamle Nyt-lokalene i Huset mot Havet fremover. Foto: Jon Henrik Larsen

I dag mandag 6.februar kunne endelig Astafjord Vekst offisielt åpne den nye kantine-avdelingen sin i Salangen.

Publisert:

Annonse
Annonse

Astafjord Vekst har igjennom høsten og vinteren jobbet iherdig med å pusse opp og tilrettelegge lokalene der gamle Nyt-restaurant på Sjøvegan var før. Nå skal disse lokalene huse den nye avdelingen til Astafjord Vekst, der de skal drive med intern kantine for eierne og leietakerne i Huset mot havet på Sjøvegan. Til daglig vil det være fem ansatte som skal være på avdelingen med å drifte kantina.

I lokalene skal det tilbys en fast avtale med tilbud om lunsj hver ukedag, og oppstarten var i dag mandag 6.februar. Det var åpning i formiddagstimene mandag med god stemning der første lunsj-rett var Bidos, selvsagt siden det er samefolkets dag i dag.

Her i disse lokalene i Huset mot havet på Sjøvegan holder den nye kantine-avdelingen til for Astafjord Vekst i Salangen.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Her i disse lokalene i Huset mot havet på Sjøvegan holder den nye kantine-avdelingen til for Astafjord Vekst i Salangen. Foto: Jon Henrik Larsen


Vil kunne utvide tilbudet

På sikt håper avdelingen til Astafjord Vekst i de gamle restaurantlokalene å kunne tilby denne lunsj-avtalen for andre interesserte også. Men de understreker tydelig at det ikke blir snakk om å åpne opp kantine-virksomheten for allmennheten. Det blir ikke mulighet her for hvermansen og stikke innom og spise lunsj.

- Dette er ikke en konkurrent til Kåre Kafe, Mazhar Mathus eller til salatbaren på Bunnpris eller Extra. Hvis andre bedrifter enn de som er lokalisert her i Huset mot havet ønsker å gjøre en lunsj-avtale med oss, så kan de gjøre en henvendelse til oss, sier Malin Tverseth som avdelingsleder for det nye kantinetilbudet på Astafjord Vekst.

Det er ingen tvil om at vekstbedriften ser muligheter i etasjen de nå har leid i Huset mot havet. I disse lokalene har det før vært restaurant og pub-virksomhet og romutleie.

- Vi har jo hele etasjen her. Så vi ser jo at det er uante muligheter her. Vi skal etterhvert også drive med romutleie her. Vi restaurerer nå rommene her. Vi har vyer og drømmer om hva vi kan få til her, sier daglig leder for Astafjord Vekst, May Britt Flatmo til nettavisen. Hun utelukker at det blir snakk om noe pub-virksomhet fremover i lokalene.

Daglig leder for Astafjord Vekst, May Britt Flatmo er stolt over den nye avdelingen i virksomheten som nå er kommet på plass i Huset mot havet på Sjøvegan.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Daglig leder for Astafjord Vekst, May Britt Flatmo er stolt over den nye avdelingen i virksomheten som nå er kommet på plass i Huset mot havet på Sjøvegan. Foto: Jon Henrik Larsen

Vil bli mer synelig i Salangen

Beliggenheten som Astafjord Vekst nå har fått midt i hjertet av Sjøvegan-sentrum gjør at de ser eb gylden mulighet til å vise fram sin allsidig bedrift og produksjon for hele Salangens befolkning.

- Ettersom Salangen er den største eierkommunen, er det et ønske om å tilby en større bredde i arbeidsoppgaver her. Å være ansatt i Astafjord vekst handler om inkludering, mot og arbeidsglede. Visjonen er: Jobb gir ringvirkninger!, avslutter daglig leder May Britt Flatmo til nettavisen.