Salangen-Nyheter

Arctic Ice Festival:

Festivalen godt i gang

AKTIVITET: Det foregår mye luftig aktivitet i fjellet under Arctic Ice Festival. FOTO: ARCTIC ICE FESTIVAL

AKTIVITET: Det foregår mye luftig aktivitet i fjellet under Arctic Ice Festival. FOTO: ARCTIC ICE FESTIVAL

FJELLKYSTEN: Årets Arctic Ice Festival er allerede godt i gang og eier Tor Lyngmo er godt fornøyd med festival så langt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Festivalen, som er en vinterfestival hvor isklatring og alpin aktivitet står i fokus, har allerede pågått i noen dager. Festivalen startet 1. mars og skal pågå fram til 8. mars og finner sted i Lavangen.

Eier av Arctic Ice Festival Tor Lyngmo er godt fornøyd med hvordan festivalen har gått så langt.

- Det har gått veldig bra og vi har hatt værgudene på vår side. Så langt har det gått veldig bra. Det setter vi pris på, sier Lyngmo.

Programmet har siden festivalen startet blant annet inneholdt presentasjoner, foredrag, omvisninger og seminarer. Noen av verdens fremste is- og fjellklatrere, samt fotografer og guider, har tatt turen for å informere om hvordan det er å klatre i noen av verdens mest utfordrende fjell. Blant disse er klatrerne Jeff Mercier og Mathieu Maynadier, guide Vivian Bruchez og fotograf Mathis Dumas.

Lyngmo forteller at han har fått gode tilbakemeldinger fra de påmeldte.

- Folk er veldig godt fornøyde. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Sammenlignet med andre plasser i verden har gode is- og snøforhold, forteller han.

Lyngmo opplyser at det er mellom 45 og 50 deltakere. Blant andre har det kommet sponsorer og gjester fra reiseliv som har tatt turen for å delta. Han forteller at det legges ned mye arbeid i å arrangere en slik festival og roser samarbeidet som har gjort dette mulig.

- Før i tiden har vi hatt mindre festivaler. Denne gangen har vi fått hjelp fra kommuner rundt oss og sponsorer. Dette er et voldsomt arbeid. Vi har klart å bygge opp en profesjonell festival, sier han.

Han mener det fine været som har vært de siste dagene har hjulpet veldig.

- Først og fremst er jeg glad for at det har vært så fint vær. Det er et kjempepluss. Det er en del av markedsføringen å vise fram sol og skyfri himmel, sier Lyngmo.

VAKKERT: Arctic Ice Festival finner sted i vakret omgivelser i Lavangen. FOTO: ARCTIC ICE FESTIVAL

Annonse