Salangen-Nyheter

Suksessbedrift i 10 år:

Spar feirer sine 10 år !

Daglig leder på Spar Mat på Tennevoll, Ole Johnny Røstvold ønsker alle kunder velkommen innom butikken i dag tirsdag. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

Daglig leder på Spar Mat på Tennevoll, Ole Johnny Røstvold ønsker alle kunder velkommen innom butikken i dag tirsdag. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

TENNEVOLL: Spar Mat i Lavangen er 10 år i år. I dag tirsdag 29.november skal det være markering i butikken på Tennevoll med både kaffe og kaker.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Tirsdag 29 .november er det nøyaktig ti år siden butikken i Lavangen ble startet, og det skal naturlig feires. I dag, tirsdag er det klart for bursdagsfest i butikken, med kaffe, kaker og selvsagt masse gode tilbud. - Det blir servert kaffe og kake til kundene og så kjører vi masse gode 10-kroners tilbud i morgen på 10 års dagen for butikken, sier daglig leder, Ole Johnny Røstvold.


Ti år

I 2001 startet Ole Johnny Røstvold opp en Joker- butikk på Tennevoll sammen med Trude Berg, Anna Berg og Johnny Johansen og dette skulle bli starten på det som i dag er en solid og vellykket butikk på Tennevoll. I 2008 gikk leiekontrakten ut på det forrige bygget, og da denne ikke ble forlenget valgte de å starte på nytt i nye og større lokaler og da gikk de over fra Joker til Spar Mat. Dette medførte både større utvalg og billigere priser. Til stor glede og gevinst for både butikken og kundene.


Eierne

I 2008, samtidig med endring av butikken bestemte også de fire eierne at de ville ta inn flere på eiersiden. Da kom også Torill Berg, Evy Hansen, Birgitte Brattsberg og Karl Normann Berg inn som deleiere og det er disse åtte som i felleskap eier butikken i dag. Utviklingen til butikken har hele tiden gått oppover, fra første årets omsetning på 8,5 millioner kroner og til i år hvor de regner med en ommsetning på vel 21. millioner. - Vi er heldige som har mange faste kunder, og vi håper at vi kanskje har greid å bremse handelslekasjen noe, i allefall til nabokommunene, sier daglig leder Ole Johnny Røstvold til nettavisen.


Utvikling

Tennevoll Mat as har etterhvert blitt den største private arbeidsplassen i Lavangen kommune, målt i antatt ansatte. - Det er totalt 24 personer som mottar lønn i fra oss og tilsammen har vi 9,5 årsverk, sier Røstvold. I tillegg til vanlig dagligvare har de også post i butikk, de er kommisjonær for Norsk Tipping og så er de utleveringssted for pakker levert av MyPack. De er medisinutsalg for Sjøvegan Apotek og det siste året har de også startet med take-away-pizza, noe som har vært en kjempesuksess. - Dette har vært en kjempesuksess og bare siden oppstarten har vi levert ut over 2000 pizzaer, det er helt fantastisk, sier en fornøyd butikksjef Røstvold.


Videre

Spar Mat på Tennevoll er en flott butikk og eierne har bevist at det er mulig å drive en butikk i en liten kommune som Lavangen. De har utvidet både vareutvalget og sine tjenester gjennom ti år, og fortsetter det slik vil de kunne holde på i mange år til. Innbyggerne skal også ha sin del av æren for at butikken er slik den fremstår i dag, for hadde ikke de brukt den så hadde den nok ikke eksistert i dag. De på butikken synes også det er hyggelig å invitere til fest, så derfor stiller de med kaffe, kaker og gode tilbud denne tirsdagen, for å feire de ti første årene sammen med sine kunder. De ønsker alle sine kunder hjertelig velkommen innom i dag.

Annonse