Salangen-Nyheter

Julehandelen er godt igang

Venter travle dager

Nina Årvold synes det er kjempeartig med fullt trøkk i butikken. FOTO: KARIN HASUND

Nina Årvold synes det er kjempeartig med fullt trøkk i butikken. FOTO: KARIN HASUND

SJØVEGAN: Det merkes godt i butikkene at vi er kommet til desember. Både julegaver og julemat er folk godt i gang med å handle inn, og fremover mot jul ventes det meget travle dager. Men hos både Euronics og Rema 1000 på Sjøvegan er de enige om at det bare er artig når det blir fullt trøkk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Hos Rema 1000 Sjøvegan ser de tendenser til at julehandelen er begynt allerede og det ser bra ut så langt. – Vi selger masse mat allerede. Det er vel mye prøvesmaking tenker jeg. Det har gått masse ribbe og pinnekjøtt hittil, men vi skal ha nok helt frem til jul, sier daglig leder Nina Årvold. Rema 1000 har allerede hatt søndagsåpent en gang og den søndagen forløp stille og rolig. – Det var ingen andre butikker åpne da, men vi hadde et jevnt og rolig sig. Men neste søndag er flere butikker åpne og da regner vi med det vil bli bedre, sier Årvold. - Og siste uken før jul braker det løs. Da blir det masse folk og meget hektisk, men det blir bare kjempeartig, sier hun smilende.


Tar seg opp fremover

Steinar Kristoffersen, butikksjef hos Euronics Sjøvegan, er meget fonøyd med julehandelen hittil i år. – Det har vært ganske likt med fjoråret så langt, og i fjor var det meget bra, sier Kristoffersen som merker godt på aktiviteten i butikken at vi er kommet til desember. – Frem til nå har det gått svært mye dekorasjonslys, men nå er vel de fleste ferdig med å pynte. Fremover er det nok julegavehandelen vi kommer til å merke, og da er det mye småelektrisk det går i. En og annen TV og andre brunevarer går det også litt av, fortsetter han og regner med at det blir mer trøkk nå fremover mot jul. – Fra midten av desember pleier det å ta seg opp, og når det skal være søndagsåpent regner vi med at det blir fullt kjør, sier han optimistisk. Langåpent på førstkommende torsdag ser han dessverre ikke like optimistisk på. – Det kolliderer med Honningsvågrevyen og det er en kjempebommert at ikke næringsforeningen og kulturkontoret har kommunisert bedre, sier Kristoffersen som håper at noen finner veien innom likevel.

Annonse