Salangen-Nyheter

Spanstind er for alle:

1.398 personer til topps!

- Det er interessant å bla i turboka, og se hvem som har vært der. Det er ikke alt som er lesbart, da det forståelig nok ikke er skjønnskrift som utøves i bitende kald sno en kald vinterdag på toppen, men noe fikk jeg da ut av lesingen, sier Teigland. FOTO: PRIVAT

LAPPHAUGEN: Høsten 2014 satte Lavangen Fjellvandrelag opp en ny trimkasse på østtoppen av Spanstind. - Vi byttet ut den gamle granathylsa med en mer moderne turkasse, sier Arnljot Teigland.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

For en uke siden var Arnlijot Teigland på topptur til Spanstind, da bladde han litt i turboka som ble lagt ut samtidig som den nye turkassen ble montert. På de to årene har hele 1398 personer besøkt toppen og skrevet seg inn i boka. Teigland mistenker at det er flere som har vært på toppen da han erfarer at det er ikke alle som skriver seg i turboka. - Det er nesten 700 personer som går til toppen hvert år, og de mest populære tidene er på ski på vårparten i april og mai, samt sommermånedene juli-september. Min favoritt er å gå på ski på sesongens siste snø i juni, sier Teigland til nettavisen.

Folk fra ulike land

Det som morer Teigland er at mange skriver hvor de kommer fra, det kommer folk fra Tromsø, Hønefoss, Ørsta, Klepp og Oslo. - Spanstind er også en populær topptur for folk fra andre land som Sverige, Spania, Tyskland og Belgia. Vi kan med dette være enige i at Spanstinden er en populær topp for alle!, sier Teigland avslutningsvis.

På de to årene har 1.398 personer besøkt toppen. FOTO: PRIVAT