Salangen-Nyheter

Vinmonopolet åpnet utsalg i går

24 års pol-kamp er over!

Etter 24 år med lange diskusjoner og søknader om å få polutsalg til Salangen, så kunne endelig ordfører Ivar B. Prestbakmo skååle for åpning av et eget Vinmonopol-utsalg på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

På bildet:

Kjededirektør i Vinmonopolet AS, Lasse Erik Moen gratulerte Prestbakmo med ny-polet

Det var en gledens dag for mange salangsværinger i går. Ikke minst for ordfører Ivar B. Prestbakmo som kunne konstatere overfor nettavisen at dette var en av hans artigste dager som ordfører i lille Salangen. Alt dreide seg selvsagt om åpningen av Vinmonopolet på Sjøvegan. I en 24 års periode har det blitt sendt mellom 10 til 15 søknader fra ulike Salangen-ordførere. Alle har søkt om en ting. Nemlig å få et eget polutsalg på Sjøvegan. Diskusjonene har også vært svært mange i blant de folkevalgte, men også nederlagene har kommet på løpende bånn. Men i går var alt glemt. - I dag kan vi se bort i fra det, og tenke på at det er faktisk en realitet at vi har fått et polutsalg på Sjøvegan, sier en svært glad ordfører Prestbakmo.

Viktig for tettstedet Sjøvegan

Ordfører Prestbakmo understreker at utsalget som nå er på plass, er meget viktig for tettstedet Sjøvegan. - Jeg mener at det er veldig viktig for Sjøvegan som handelssted å få et komplett bilde med ulike tilbud, og det har vi nå med polet også tilstede, sier Prestbakmo.På bildet:

De første kundene som hadde handlet sitt, fikk tid til å nyte litt marsipankake.Mange frammøtte

Det var store og lange køer utenfor dørene til Vinmonopolet torsdag formiddag. Aldri før har vel folket vært gladere for å kunne gå inn i en ny butikk, som har en sånn lang kamp bak seg. - Jeg synes det ble et kjempeflott pol. Også hadde de jo så god kake, sa Eigil Fjeldstad mens han spiste kake i lag med flere av polets første kunder på Sjøvegan.

På bildet:

Mette Grand Fredriksen var den første kunden på Vinmonopolet på Sjøvegan.Var første kunde

Mens de andre gikk og letet etter hva de skulle ha i hyllene, var Mette Grand Fredriksen snar med å finne det hun skulle ha. - Jeg brukte ikke lang tid. Jeg sku bare ha to flasker med vin, ler gledessprederen Fredriksen. Men sine to flasker i kassen, var Grand Fredriksen den første kunden på polutsalget på Sjøvegan. - Jeg har fulgt kampen om å få et pol til Sjøvegan, og i dag er jeg kjempeglad, sier Mette Grand Fredriksen før hun går videre ut av utsalget.

Må drikke unna

Det lille polutsalget i Salangen på 25 kvadratmeter har en tøff tid foran seg. Salangsværingene må bruke tiden godt til å handle de edle dråper. Kjededirektør i Vinmonopolet AS, Lasse Erik Moen kan fortelle overfor nettavisen at salangsværingene må ta seg noen glass i året, for å kunne beholde "prøvepolet" som det kalles på folkemunne. - Her bør det selges rundt 30 000 liter i året. I tilegg må utsalgene dekke sine egne kostnader, sier Erik Moen. Om ett år skal skal utsalget på Sjøvegan (i lag med åtte andre utsalg) evalueres. Da er det nemlig styret i Vinmonpolet som bestemmer hva som skal skje videre. Så tiden vil vise..

Alle foto: Jon Henrik Larsen