Salangen-Nyheter

Håper folk finner veien:

Agora kommer til Sjøvegan

Jan Ketil Smørdal (t.v) ønsker at salangsværinger tar turen på sirkus i slutten av juli i år på Sjøvegan. FOTO: CIRKUS AGORA

SJØVEGAN: I dag befinner Cirkus Agora seg i Bodø, men senere i sommer tar de turen til Sjøvegan. Jan Ketil Smørdal ønsker at salangsværinger finner veien til sirkusteltet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I år feirer sirkuset hele 30 år. Og det er ikke første gang at Cirkus Agora beøker Sjøvegan, det har nemlig skjedd før. Men for mange år tilbake. Sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal forteller til nettavisen i en e-post at sirkuset vil legge turen innom Salangen i slutten av juli. Sirkusdirektøren har i år satt sammen ett program som består av artister han har valgt fra øverste hylle. Det skal være cirkusfest fra begynnelse til slutt når Cirkus Agora feirer 30 års jubileum på Sjøvegan i slutten av juli.

Luftakrobatikk og stunts

Med seg har han artister fra den ypperste klasse, imponerende luftakrobatikk og halsbrekkende stunt. Fra Cuba har han med seg temposjongløren i verdensklasse, Rafael De Carlo. Han har imponert titusenvis av mennesker i noen av Europas største og mest anerkjente cirkus og høstet heder og ære i festivaler, blant cirkuskritikere og publikum. Direkte i fra Romanias statscirkus kommer idolet Marius Gagui, som blir omtalt som «luftens ekte stjerne» der han svinger seg høyt opp under cirkuskuppelen i sine strapater og ved bruk av pole. Med kraft og presisjon tar han pusten av publikummet med sine risikofylte vendinger. Prisbelønte Martyn Chabryn oser av energi der hun lekende lett endrer fra det ene antrekket til det andre. Med et glimt i øyet og en stødig hånd får hun til de mest utrolige ting. Sjeldent får du se noen multitaske på et slikt høyt nivå.

Klovnerier

Agoras egen husklovn vet hvilke knapper han skal trykke på for å utløse rungende latter i Agora-teltet. Med nye sprell og mye humor trimmer klovnen Francesco lattermusklene til både store og små. Klovnestreker får vi aldri nok av! Og direktøren selv? Han er som alltid klar for å ønske publikum hjertelig velkommen til Cirkus Agora, og i år som alle andre år har han mange overraskelser på lur.