Salangen-Nyheter

Mazhar etter tilsyn av Mattilsynet:

- Alt er nå i orden!

Mazhar Iqbal ved Mazhars Grillbar er lettet over at driften kan gjenopptas etter besøk av Mattilsynet. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

Mazhar Iqbal ved Mazhars Grillbar er lettet over at driften kan gjenopptas etter besøk av Mattilsynet. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

SJØVEGAN: Etter å ha hatt problemer med ventilasjonsanlegget har Mazhars Grillbar hatt besøk av Mattilsynet. Innehaver Mazhar Iqbal forsikrer oss om at alt er som det skal være nå.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I desember 2014 hadde Mazhars Grillbar problemer med ventilasjonsanlegget. Feilen satt i en såkalt avtrekksvifte, som skulle sørge for avtrekk i lokalene, og særlig fra kjøkkenet. Ny vifte ble straks bestilt, men denne fungerte ikke som den skulle. - Vi klagde til leverandør på den nye viften som ikke fungerte, men leverandøren forsikret oss om at viften skulle være i orden, forklarer innehaver Mazhar Iqbal. Etter 4-5 måneder ble det imidlertid klart at viften faktisk var ødelagt, og Iqbal nådde frem med sin klage.

Fikk besøk av mattilsynet

Torsdag forrige uke fikk grillbaren besøk av Mattilsynet etter at fungerende avtrekksvifte var montert. Ikke uventet fant Mattilsynet mye fett som hadde lagt seg i lokalene den perioden grillbaren hadde operert med ødelagt ventilasjonsanlegg. - Vi ble da enige om at vi ansatte skulle vaske rundt i løpet av tre dager, før Mattilsynet kom tilbake for godkjenning, forklarer Iqbal.

Stengte frivillig

I forbindelse med rundvask valgte Iqbal å stenge grillbaren. Arbeidet med vasking pågikk i tre dager, før Mattilsynet var tilbake mandag denne uken. Vaskearbeidet ble straks godkjent, og den daglige driften kunne straks fortsette med offisiell godkjenning fra Mattilsynet.

- Hjertet i kjøkkenet sviktet

Mazhar understreker at god ventilasjon er "som hjertet i et kjøkken". Han forklarer at det har vært en stor utfordring at dette sviktet, særlig når klagesaken tok så lang tid som den gjorde. - Vi beklager det som har skjedd, men alt skal være i orden nå og vi tilbyr den samme gode maten som vi alltid har gjort, avslutter Iqbal.

Annonse