Salangen-Nyheter

Maxi Pyroteam er klar til nyttårsfyrverkeriet:

Alt er timet og planlagt

Pyrotekniker ved Maxi Pyroteam Tone "Svovelpetra" Steinsund er klar for nyttårsfeiringen med store smell. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Det nærmer seg slutten av året, og i tradisjon tro har Maxi Pyroteam koblet i hop atter et spektakulært fyrverkeri show for å saluttere avsluttingen på året som har vært, men før det har de viktig informasjon til sitt publikum.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er bare 11 dager igjen av året, og i typisk Salangen-ånd gjøres dette etter absolutt beste evne, med kommunens egne pyroteknikere i Maxi pyroteam. Nytt av året er at det skal denne gangen fyres opp fra Strandparken på Sjøvegan, og ikke fra selve sentrum. Pyrotekniker Tone "Svovel-Petra" Steinsund har noen oppfordringer hun ønsker å opplyse publikum om på forhånd. – For det første er det viktig at folk parkerer fornuftig på de det stedene hvor det er åpent for parkering, og at man sørger for å ikke sperre inne utrykningskjøretøy eller rundt drivstoffpumpene ved Yx. Det vil bli handikapparkering ved yrkesskolen (ved den østlige nedkjøringen til bobilcampen), og her må man ha gyldig handikapkort for å få parkere, sier Tone Steinsund.

Tilbud for de med spesielle behov

For eldre, og de med spesielle behov vil det være mulig å kunne oppleve showet fra café-hjørnet ved Idrettshallen, her er det viktig å understreke at man er nødt til å henvende seg på forhånd til kulturkontoret i Salangen kommune. For øvrig publikum vil det åpens for toalett i underetasjen ved idrettshallen, og veien fra Yx til yrkesskolen vil bli sperret for trafikk, og hele parkeringsplassen og parkeringsplassen ved Salangen skole vil fungere som publikumsområder.

Møt opp tidlig

For bobiler som skal tilbringe helga i Salangen er det gitt beskjed om at bobilene må flytte seg fra området fra klokken 15 på nyttårsaften, og kan returnere igjen kort tid etter fyrverkeriet er ferdig. – Jeg oppfordrer folk til å komme til årets fyrverkerishow. Vi har gjort en ny vri på det i år, og vi har nå en mye bedre egnet lokasjon, så dette blir en bra opplevelse. I tillegg oppfordrer jeg folk om å møte opp tidlig for å unngå kaos i folkemengden. Til slutt vil jeg bare ønsker alle sammen hjertelig velkommen, oppfordrer pyrotekniker ved Maxi Pyroteam Tone "Svovel-Petra" Steinsund.

Maxi Pyroteam: Morten Andersen (t.v), Tone Steinsund og Jens-Viktor Steinsund. – Jeg ønsker å takke alle firma i Salangen og kommunene rundt som har vært med å støttet oss som annonsører, og alle private som støtter oss, dette er vi veldig takknemmelige for! Det gjør at vi kan fortsette å utvike oss, og at vi kan fornye oss fra år til år. Selve showet er helt gratis for alle, og all støtte vi får inn går 100% til fyrverkeriet, sier Tone "Svovel-Petra" Steinsund.

Du kan støtte Maxi pyroteam og deres nyttårsfyrverkeri via Vipps på 132958 eller overføre til konto nr.: 1210 74 84165