Salangen-Nyheter

80 år gammel syklist:

Alvorlig skadet i sammenstøt

En 80 år gammel mann er i følge politiet alvorlig skadet etter et sammenstøt med en personbil på fylkesvei 84 ved Rørbakken i Salangen fredag ettermiddag. Foto: Jon Henrik Larsen

Den 80 år gamle mannlige syklisten ble alvorlig skadet etter et sammenstøtet med en personbilen, ved Rørbakken i Salangen fredag ettermiddag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2022 kl 17:17

Hendelsen skjedde på fylkesvei 84 like etter Rørbakken i Salangen på vei mot Dyrøy. Meldingen kom inn til politi og redningsetater klokken 15.08.

Politiet var fredag ettermiddag på skadestedet og foretok undersøkelser i forbindelse med hendelsen. Syklisten ble tatt vare på av ambulansen og sendt til Universitetssykehuset i Nord Norge i Narvik.

- Han har status som alvorlig skadet etter hendelsen. Han har kommet rett i front på en personbil som kom kjørende fra Sjøvegan i retning mot Dyrøy. Syklisten hørte dårlig, og fikk antakelig ikke med seg at det kom en bil, før han skulle snu på veien og sykle tilbake mot Sjøvegan, sier politibetjent Arne-Markus Svendsen ved Midt-Troms lensmannsdistrikt til nettavisen.

Føreren av personbilen fikk ingen fysiske skader i hendelsen. Bilen derimot fikk en skade i rute og i skjermen på siden av kjøretøyet. Men føreren kunne fint kjøre fra stedet etter hendelsen. Foto: Jon Henrik Larsen

Ingen konsekvenser

Det er for nettavisen i skrivende stund ikke kjent med mannens helsetilstand etter at han ankom sykehuset. Men da han ble hentet på skadestedet, var han oppegående og bevist. Politiet har ikke valgt å frata fører av personbilen førerkortet i forbindelse med hendelsen.

- Vi har ikke valgt å gjøre det, vi anser han som uskyldig i hendelsen, avslutter politibetjent Svendsen til nettavisen.

Her på fylkesvei 84 like forbi Rørbakken i retning mot Dyrøy skjedde sammenstøtet mellom personbilen og syklisten fredag ettermiddag.