Salangen-Nyheter

– Viktig at vi tar valget nå:

Ap og Sp er mest naturlig

Leder i Salangen KrF, Tor Magnus Østvik (venstre på bildet) og vara styremedlem Jon Christian Anker (høyre på bildet) støtter Knut-Arild Hareides konklusjon om regjeringssamarbeid. ARKIVFOTO

SJØVEGAN: Vara styremedlem i KrF Salangen Jon Christian Anker har en klar mening om hvem han mener Kristelig folkeparti burde gå sammen med i en fremtidig regjering.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2018 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

Leder i Kristelig folkeparti, Knut Arild Hareide uttalte fredag at han ønsker partiet inn i et samarbeid med større partier, av alternativene er det enten Høyre, FrP og Venstre, eller Ap og Senterpartiet. Jon Christian Anker som er varamedlem i styret til Salangen KrF har uttalt at han mener det mest naturlige valget er Ap og Senterpartiet. – Vi har gitt uttrykk for at det er Arbeiderpartiet og Sp som er mest naturlig å samarbeide med. I Nord-Norge er det nok et klart flertall som er positive til dette alternativet, mens på sør- og sørvest landet har de tradisjonelt hatt vanskelig å se for seg et samarbeid med Arbeiderpartiet, sier Anker til nettavisen.

Å sette ned foten

Anker forteller videre til nettavisen at han synes det er flott at partiet har en så modig leder som tør å stikke nakken sin ut for å vise den veien han har tro på. – Det kommer til å bli en skjebnesvanger tid for partiet og for han selv om hvordan dette kommer til å gå. Det er veldig viktig at vi tar dette valget nå, forhåpentligvis uten å splitte partiet for mye. Det er nå vi må sette ned foten å stå på den, sier Jon Christian Anker.

Verdivalg er stikkordet

Leder i Salangen KrF, Tor Magnus Østvik forteller at KrF som et sentrumsparti ønsker å samarbeide til begge sider, men at det er uaktuelt å gå i samarbeid med FrP eller Sv. Det er særlig Fremskrittspartiet som står lengst unna i de verdier KrF står for, som er nestekjærlighet og menneskets verdi. – Verdivalg er et viktig stikkord i denne saken, og jeg synes det er veldig tøft av Hareide og vi står for det han sa. Salangen KrF støtter han og synes det var en veldig innholdsrik tale han holdt, og en god konklusjon han gjorde. Det blir spennende å se fremover hva som skjer, selv om det kan være noen indre utfordringer i vårt parti så er vi spente på hva som blir resultatet av landsmøtet i november, sier leder i Salangen KrF, Tor Magnus Østvik til nettavisen.

ANNONSE
Annonse