Salangen-Nyheter

Ny bil i sentrumsbildet:

Asbjørns nye drosje

Asbjørn Rystad er tydelig stolt over sin siste investering, en Mazda 6 AWD. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

Asbjørn Rystad er tydelig stolt over sin siste investering, en Mazda 6 AWD. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

SJØVEGAN: Det satses i Sjøvegan Taxi med ny drosjebil, selv om det er usikkerhet om fremtidens helsekjøring. Asbjørn Rystad viser stolt frem den nye bilen, en Mazda 6 AWD, som ble tatt i bruk som drosje i går fredag.

Publisert:

Annonse
Annonse

Drosjeeier Asbjørn Rystad har investert i en Mazda 6 AWD, som settes inn som drosje ved sentralen på Sjøvegan. Rystad viser stolt frem den nye bilen til nettavisen. - Denne bilen er faktisk kun registrert to modeller av i Norge. Så jeg var tidlig ute for å få akkurat denne. Det er en flott bil, med god beinplass for passasjerene i baksetet. Dessuten har den mange tekniske innretninger. Blant annet holder den avstand til forankjørende bil, og når det er oppmerket striper i vegbanen, holder den seg innenfor disse, selv om du skulle slippe rattet, sier en tydelig stolt Asbjørn.

Utnyttet plass

Denne modellen har fabrikken utnyttet et hvert "ledig/uutnyttet rom" som var tidligere. - Derfor er denne bilen blitt en god og romslig bil, og dermed godt egnet til drosjebil. Den koster for en privatperson rundt kr. 460.000, men når en tenker på alt utstyret som er i bilen, er ikke denne noe dyrere enn andre tilsvarende biler, avslutter Rystad. Det er i dag tre personer som har drosjeløyve i Salangen. Disse er Oddgeir Woll, Asbjørn Rystad og Svein Hauglid.