Salangen-Nyheter

Vant fylkesfinalen i klassequizen:

Bardu til landsfinalen

Bardudølene Kristian Strøm, Kamilla Appelbom og Eirik Walør Fagertun på tur hjem etter seieren i Klassequizen i Tromsø.

TROMSØ/SETERMOEN: 10. klasse ved Bardu ungdomsskole vant over Berg skole i klassequizfinalen til NRK. Bardulaget skal spille i landsfinalen i mai i Oslo. Alt gikk ikke helt på skinner. - Det var litt fram og tilbake, først trudde vi at vi tapte, sier Kamilla Appelbom.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Klassequizens fylkesfinale ble fyrt løs i dag i Tromsø. Der møttes Bardu ungdomskole og Berg skole etter flere kvalifikasjonsrunder. Bardu kom seirende ut i dag. - Det gikk bra, vi vant tross alt, men samtidig tapte Berg-gjenget og det er jo kjipt, sier Kristian Strøm fra Bardulaget. Humøret til bardudølene var på topp etter seieren, men finalen gikk ikke helt uten litt dramatikk. - Det var litt fram og tilbake, for vi trudde først vi tapte, men det var et spørsmål der begge lagene svarte det samme, men med forskjellige ord, sier Kamilla Appelbom til nettavisen.

Ekstraomgang

En av de avgjørende spørsmålene som bardulaget og Berg-gjengen måtte svare på skapte litt kaos, og det endte med at klassequizen måtte kjøre en spontan ekstraomgang - Spørsmålet var "Hva måler et amperemeter". Berg hadde sagt spenning, og vi sa volt, som da var helt feil, siden svaret var strøm. Men det ble altså trekt tilbake, og vi fikk en ekstraomgang, sier bardudølen Eirik Walør Fagertun ved Bardu- laget. På ekstraomgangen ble det stilt tre raske spørsmål som måtte svares på 45 sekund, der Bardu fikk full pott, og dermed vant klassequizen.

Oslotur

Bardu ungdomsskole og Berg skole gjorde det veldig bra på quizen, selv med litt forvirrelse på slutten. Begge skolene fikk 5.000 kr. til klassekassen, men bardudølingenes eventyr stopper ikke helt enda, for de skal til Oslo på landsfinalen i mai. - Det føles ganske herlig å vinne, men nå skal vi hjem og feire, avslutter elevene fra Bardu i det de sitter i bilen på tur hjem.

ANNONSE
Annonse