Salangen-Nyheter

Båtutsettet klart for sesongen:

Bare å sette ut båten!

Arnfinn Cruickshank og Tor Arne Chruickshank sitter begge i styret ved Sjøvegan Marina. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Med finværet som har vært de siste dagene er det nok mange som har tenkt tanken på å komme seg ut med båten. Sjøvegan har et fint og lett tilgjengelig båtutsett, med muligheter for korttidsleie av havneplass.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sjenerøsiteten til værgudene har vært upåklagelig den siste tiden, og mange båteiere har i lange tider ventet på at forholdene skulle bli gunstige for å kunne dra ut på fjorden en tur. Båtutsettet på Sjøvegan er nå klart til besøkende som ønsker å dra ut på Sagfjorden. Styremedlem i Sjøvegan Marina Arnfinn Cruickshank opplyser at de har satt en utsettpris på 30 kroner som kan betales inne på YX, og prisen på havneplassene er 80 kroner døgnet eller 300 kroner for en uke.

Båtutsettet er klart for sesongen, men ettersom isen har flyttet på utleiebrygga og ett av loddene blir det nødt til å utføres litt arbeid, men Arnfinn Chruickshank forteller til nettavisen at dette skal være ferdigstilt og klart til bruk denne uken. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Følg med på tidevannet

Båtutsettet er bygget gjennom dugnadsarbeid, og for å kunne budsjettere for vedlikehold er det nødvendig å ha en liten pris på bruk av rampen. Utsettet er forøvrig satt i en veldig fin vinkel som gjør at det er veldig anvendelig. – Blir vinkelen for slakk så er det fort at man må rygge både henger og bil ned i vannet for å sette ut båten, men vinkelen her ble veldig gunstig. Det er også verd å nevne at selv om det er mulig anbefales det å ikke sette ut båten på full fjære, så det kan lønne seg å følge med på tidevannet når man skal sette ut båten, forteller Tor Arne Chruickshank til nettavisen.