Salangen-Nyheter

Bendiktsen kvitter seg med jernskrap

Entrepenørfirmaet Bendiktsen & Aasen på Salangsverket driver for tiden å rydder opp i gammelt jernskrap. I den forbindelse har de inngått et samarbeid med maskinfirmaet Paulsen & Sønner fra Ibestad.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

På bildet:

En stor klippemaskin, som er beregnet for å klippe jern står for tiden på Salangsverket.

I mange år har bedriften Bendiktsen & Aasen AS i Salangen hatt stående mye ubrukt jernskrap på sin eiendom på Salangsverket. Nå har de inngått en vinn-vinn avtale med Ibestad-firmaet Paulsen & Sønner AS. - Vi har fått til en avtale som sier at vi fjerner jernskrapet, og at vi får beholde det for jobben vi gjør her. Vi sender det til Mo i Rana til ombrenning, slik at det blir rent jern igjen, forteller Geir Paulsen i firmaet til nettavisen. Arbeidet startet på Salangsverket i forrige uke.


Smell

Noen av beboerne rundt har spekulert på hva det er slags smell som kommer av og til fra området, men her får de svaret. - Smellene kommer av at maskinen vi har "klipper" i to jernbitene. Det er en spesiell saks vi har framme på graveren, forteller Geir Paulsen overfor nettavisen. En ting er sikkert. Etter at arbeidet er ferdigstilt - blir det et fint, og ryddig område for Bendiktsen & Aasen.

Foto: Jon Henrik Larsen

Annonse