Salangen-Nyheter

Sjøvegan asylmottak:

Ber om vinterutstyr

SKI: Cameon Davis, Anne-Grethe Aanes, Kai Woll, Zeki og Bulan nyter finværet foran skiløypa. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Sjøvegan asylmottak preparerte onsdag løyper slik at beboerne på asylmottaket har mulig til å benytte de nærliggende vinterforholdene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nå som korona-viruset har satt hele samfunnet på vent og alle aktiviteter og tilbud i samfunnet er midlertidig stengt fører det til at beboerne på asylmottaket på Sjøvegan ikke har mye å gjøre om dagene.

Dette merket de ansatte på asylmottaket og bestemte seg for å gjøre noe med det. Onsdag ble skiløype preparert i uteområdene like ved asylmottaket.

Cameron Davis jober på asylmottaket og han forteller at det som nå mangler er vinterutstyr til beboerne på mottaket.

— Det er en unntakstilstand når det kommer til andre organiserte, normale aktiviteter. Vi prøver å vri det positivt. Det er vår her og masse snø. Folk har lyst til å være ute. Vi har fantastiske utearealer her, men vi trenger utstyr, sier han.

Han oppfordrer de som måtte ha vinterutstyr liggende som ikke blir brukt til å ta kontakt med asylmottaket.

— Vi har alltid appellert til snille folk om gi fra seg ting og utstyr de ikke trenger. Vi ville kanskje utt med dette nærmere påske, men på grunn av situasjonen i samfunnet nå må vi tenke på hva vi kan gjøre med beboerne nå som alle de faste tilbudene er satt på vent, sier Davis.

Anne-Grethe Aanes er miljøterapeut ved asylmottaket på Sjøvegan. Hun presiserer at skiene aller helst bør være smørefrie.

— Vi kan tenke oss at mange har gamle ski liggende. Vi har veldig lyst på smørefrie ski. Da vil de som skal bruke skiene klare seg selv ute på tur, sier hun.

Nettavisen møtte asylantene Bulent og Zeki ute ved skisporet. Begge forteller til avisene at de er glade i å gå på ski og at de er glade for at det nå finnes en løype de kan benytte seg av.

SNØMANN: De yngre beboerne på asylmottaket har laget en snømann som våker over innfartsveien til mottaket. FOTO: TORBJØRN KOSMO