Salangen-Nyheter

Får ansvar for utvikling og innovasjon:

Bjørn Tore inn i SNN

Bjørn Tore Markussen går inn i ny stilling som konserndirektør i Sparebank1 Nord Norge fra og med 1.august.

Salangsværingen Bjørn Tore Markussen (51) er ansatt som konserndirektør for Innovasjon og forretningsutvikling i SpareBank 1 Nord-Norge. Han tiltrer 1. august 2021.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Stort sett alle i Salangen kjenner til Bjørn Tore. Han er 51 år og gift med Linda. De har tre barn sammen.

– Jeg er svært glad for å ha fått Markussen på laget. Han bringer med seg erfaring fra topplederstillinger blant annet i Det Norske Veritas og World Economic Forum/Aker, og har i tillegg et bredt nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Jeg har store forventninger til at vi vil ta nye steg med Markussen ved roret, sier konsernsjef Liv B. Ulriksen til nettavisen.

Markussen er utdannet fra Krigsskolen og Forsvarets høgskole og har tilleggsutdanninger innen ledelse, økonomi og teknologi fra UC Berkley, IMD Lausanne og Universitet i Tromsø Han kommer fra stillingen som CEO i World Economic Forum/Akers Centre for the 4th Industrial Revolution.

Etter nesten 20 år i Oslo, Singapore og Beijing

– Jeg skal ikke si at det alltid har vært planen en dag å skulle returnere til Nord-Norge, men jeg innrømmer gjerne at det kjennes litt ekstra godt å flytte hjem, sier han.

Markussen blir nå konserndirektør for Innovasjon og forretningsutvikling i SpareBank 1 Nord-Norge. En stilling han går til med både forventning og ydmykhet.

– Aller først vil jeg si at dette er en stilling jeg umiddelbart kjente jeg virkelig hadde lyst på. Det er midt i kjernen av hva jeg har drevet med i en årrekke, samtidig som SpareBank 1 Nord-Norge er en merkevare det er umulig å være likegyldig til. Jeg er vokst opp i en sparebankfamilie, har vært kunde siden jeg var en neve stor, og har alltid latt meg fascinere av det utvidede samfunnsansvaret konsernet tar på seg. SpareBank 1 Nord-Norge er en viktig del av det nordnorske DNA-et. Det ønsker jeg å være med på å utvikle videre. Samtidig er jeg ydmyk i forhold til at jeg nå skal lede, og inspirere, en gruppe høykompetente mennesker som kan langt mer om både konsernet, bransjen og sannsynligvis også om landsdelen enn hva jeg selv kan.

God energi

Markussen mener likevel han bringer med seg både kunnskap og erfaring som vil komme konsernet til gode.

– Både gjennom årene mine i Det Norske Veritas, CapGemini og kanskje særlig gjennom de siste årenes erfaringer fra etableringen av The Ocean Data Platform med World Economic Forum og Aker-systemet, har jeg jobbet med innovasjon og digital transformasjon. Så der er jeg godt påkledt. Dessuten mener jeg at jeg har en god energi med meg, og det er viktig når man driver med utvikling. Man skal ha folk med seg og skape fremtidsbilder som inspirerer. Jeg håper mine nye kolleger kommer til å kjenne på at jeg har disse egenskapene, sier Markussen.