Salangen-Nyheter

Kåre på Kaia:

Ble årets salangsværinger!

Familien Bergseth Bay som driver Kåre på Kaia ble tildelt prisen

SJØVEGAN: Mandag ettermiddag kunne en stolt ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo dele ut prisen "Årets Salangsværing 2016". I år gikk den til en helt spesiell kafe.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Prisen Årets salangsværing deles hvert år ut på årets siste kommunestyre. Så også i år. Prisvinneren i år var spesiell og har gjort en utrolig god jobb med å markedsføre Salangen, og sin egen kafe/møteplass i sentrum av Sjøvegan. - Prisen i år går til en bedrift og noen mennesker som på kort tid har bidratt svært positivt til trivsel og bolyst i Salangen.  De er ekte vare, har spennende produkter, unikt miljø - variert tilbud, men er tro mot sin ide. Fokus på gjenbruk og har en miljøvennlig og generøs profil, sa ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo der hun sto med prisen «Årets Salangsværing 2016» i hendene.

Godt omdømme

I statuttene for prisen heter det seg at prisvinneren skal ha bidratt til å gjøre Salangen kjent utenfor kommunens grenser. - Det har Kåre på Kaia gjort med dobbeltsider i Nordlys, reportasje på NRK Troms - også sendt på riksdekkende tv, flere runder med omtale i lokalavisene og sist men ikke minst deltakelse på en regional næringskonferanse – med panel med Umami og Holsstuen restauranter, og matcha dem glatt i presentasjon av produkt og miljø, sa Sigrun stolt på prisutdelingen.

Familiens yngste medlem, Ylva fikk en spesiell gave fra ordfører Wiggen Prestbakmo. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Kom tilbake til Salangen

Salangen- jenta Dina Bergseth Bay flyttet tilbake til Salangen etter flere år utenfor kommunen. Hun ville hjem, og startet opp «Kåre på Kaia» nede på Lundbrygga på Sjøvegan. Der har kafeen vokst og blitt en veldig viktig og god møteplass i Salangen. – Det betyr veldig mye for oss å få denne prisen. Som privatpersoner er det mange av dere i kommunestyret som er flink til å bruke oss, det setter vi stor pris på, sa Andreas Bay før familien ble hyllet til en varm applaus fra kommunestyret.