Salangen-Nyheter

Renovering av etasje på Lundbrygga:

Blir finstue og verksted

- Andre etasjen skal nå etterisoleres og innredes, men vi skal bevare mange av de gamle konstruksjonsdetaljene, forteller avdelingsleder ved Sør-Troms Museum, Frode Hansen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: For tiden foregår det litt snekkerarbeid oppe i andreetasjen av gul-bygget nede på Lundkaia på Sjøvegan, det er Sør-Troms museum som har igangsatt prosjektet med denne utbedringen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I andre etasje på Lundbrygga foregår det nå et renoveringsprosjekt hvor Sør-Troms Museum skal etablere blant annet et verksted for å gjøre reparasjoner på museumsgjenstander, i tillegg vil de bli en utleiedel. - Denne delen av bygget har til nå vært uisolert i tillegg til kortveggen ut mot havet som bar preg av hardt vær som hadde ført til at kledningen var begynt å råtne som vi nå er ferdig å skifte ut, det som gjenstår er isolering, utskifting av vinduer og installering av sprinkelanlegg, forteller avdelingsleder ved Sør-Troms Museum, Frode Hanssen.

- Det blir vel kanskje en liten kai-dans den 1. oktober i den nye finstua i forbindelse med Kåre på Kaias to års jubileum, forteller medeier i Kåre på Kaia, Dina B. Bay. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Blir også finstue 

I tillegg til at det skal settes opp et verksted for museumet der, blir det også en utleiedel hvor det skal innredes til en stue som blir en utvidet del av kafeen Kåre på Kaia, som forøvrig er inne i lokalet i etasjen under. - Vi har tenkt å gi Kåre en liten finstue i andre etasje som kan brukes i forbindelse med kurs, konferanser eller ved andre spesielle anledninger, eller som vi kan åpne på lørdager hvis det er stor pågang nede i kafeen, men den vil ikke være åpent til vanlig, forteller medeier av Kåre på Kaia, Dina B. Bay.

ANNONSE
Annonse