Salangen-Nyheter

Tester ut årets salver:

- Blir nesten overtroisk

Morten Andersen (t.v.) og Jens-Viktor Steinsund varsler befolkningen i Salangen at det blir å smelle på ettermiddagene fram til nyttårsdagen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Tidlig på ettermiddagene fra og med i dag av til nyttårsaften kan folk høre smell like ved sentrum i Sjøvegan. Maxi Pyroteam skal teste ut fyrverkeriene til det store nyttårsshowet i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Like etter at mørket senker seg i Salangen, blir Maxi Pyroteam å trekke seg ut for å teste ut årets produkter som skal brukes på nyttårsaftens årlige fyrverkerishow. - Det blir et lite forhåndssmak for publikum, men det funker som en oppvarmingsrunde for oss også før de største salvene fyres av, forteller Morten Andersen ved Maxi Pyroteam. Gjenget som årlig frister med fargerike salver gjør sitt beste med å fornye showet, og da hjelper det å kunne teste dem før den store dagen. - Alt skal være på stell til nyttårsshowet, men det er ikke alltid at beskrivelsene som følger med fyrverkeriene er nøyaktige, og da må vi teste både lengda, hvor lenge de varer og ikke minst mengda som kommer, forteller Andersen.

Respekter fyrverkeri

Salangsværinger og besøkende er velkommen til å få seg en liten smakebit under testskytingen som blir å foregå hver dag fram til nyttår kl. 15.00, men Andersen ønsker å minne folk på å tenke på sikkerheten rundt ekslosivene. - Vi skal teste fyrverkeriene på bryggen ved Molloen i sentrum, og når vi gjør det bør folk holde seg på trygg avstand. Minst 40-50 meter unna avfyringsstedet. Man må respektere fyrverkeriet, sier Andersen til nettavisen.

Ikke lufte hundene

Han oppfordrer også hundeeiere i Salangen til å ikke lufte hundene i nærheten mens skytingen pågår. - Hunder blir fort skremt av smellene, og selv om folk bor et stykke unna kan de reagere. Husk å ta vare på de firbeinte også, sier Andersen nettavisen. Det meterologiske har meldt litt ruskevær fram til nyttår, men ifølge Andersen har de høyere makter med seg når de skal ha show. - Vi har aldri avlyst et nyttårshow før. Det har gjerne blåst like før vi skal fyre løs, så blir det vindstille mens vi holder på, så blåser det opp igjen like etterpå. Det er nesten så man blir overtroisk av det hele, avslutter Andersen til nettavisen og ler.