Salangen-Nyheter

Ungt Entreprenørskap i Troms:

Blir sjef for en dag!

Disse flotte ungdommene skal følge en viktig næringsleder i dag onsdag. Inger-Andrea Østby fra Salangen skal følge administrerende direktør på Rica Grand Hotell Tromsø. FOTO: UNGT ENTREPRENØRSKAP TROMS

SJØVEGAN/TROMSØ: I dag skal unge ledere vise at de kan se muligheter og gjøre noe med dem. Inger-Andrea Østby (bildet) fra Salangen er en av dem.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I dag, 16. oktober skal ti ungdommer få en skoledag de sent kommer til å glemme. Elevene som har kvalifisert seg har selv hatt ledende roller i Ungdomsbedrifter, og i ung alder har de vist noen fremtredende egenskaper: De har ambisjoner, mot og vilje!

Spredning

- I år har vi god spredning geografisk blant de elevene som deltar, fra Harstad og opp til Nord-Troms, forteller Anne Grete Johansen til nettavisen. Jeg skal, som en av 10 ungdommer fra Troms "skygge" en toppleder i morgen. Jeg skal skygge administrerende direktør på Rica Grand Hotell Tromsø, forteller Inger-Andrea Østby fra Salangen. Vi håper og høre mer fra henne etter endt arbeidsdag i dag. Inger-Andrea har også jobbet som journalist hos Salangen-Nyheter i sommer.

Arbeid

– Helt frie tøyler får nok ikke ungdommene, men de får et unikt innblikk i hva en toppleder jobber med og hvordan han eller hun tenker. Den muligheten er det ikke mange som får. Jeg håper dagen blir lærerik og inspirerende – både for ledere og "skygger", sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

Bygger bro

Ungt Entreprenørskap jobber med å fremme samarbeid mellom skole og arbeids- og næringsliv. Forrige skoleår gjennomførte organisasjonen over 200 000 ulike elev- og studentaktiviteter. 11 438 elever i videregående skole startet ungdomsbedrifter med eksterne mentorer som rådgivere. – I det arbeidet vi i Ungt Entreprenørskap driver, er samhandling med arbeids- og næringsliv helt essensielt. Det er vår oppgave å bygge bro mellom skole og næringsliv, og mellom teori og praksis. Vi er stolte og glade for alle topplederne som stiller opp for å gi et ekstra kick til de unge som sikter høyt, sier Johansen.

Regjeringen styrker Ungt Entreprenørskap

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Et av de konkrete tiltakene i Høyre-FrP-regjeringens plattform er å styrke Ungt Entreprenørskap som en viktig arena for samarbeid med arbeidslivet.