Salangen-Nyheter

Ny leder for Ibestad Frivilligsentral:

- Bolyst gjennom ildsjeler

Geir-Arne Ekman ble offentlig daglig leder for Ibestad Frivilligsentral like over nyåret, og ser fram til å drive organisasjonen videre. FOTO: PRIVAT

HAMNVIK: Like over nyttår tiltrede ildsjel og revymann, Geir-Arne Ekman Ibestad Frivilligsentral som daglig leder. Det er store sko å fylle, men Ekman er utrolig motivert for arbeidet som ligger i vente.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ibestad Frivilligsentral hadde sin oppstart på slutten av året 2007. Siden har frivilligsentralen jevnt og trutt vokst i størrelse, med godt samarbeid med Ibestad kommune, i tillegg til kommunens mange lag og foreninger. Den frivillige innsatsen som har blitt levert av ildsjelene i årrekke blir å fortsette som før, men med et helt nytt ansikt utad. Nemlig ildsjel og revymann, Geir-Arne Ekman, som tirsdag 2. januar gjennomførte sin første arbeidsdag som daglig leder for Ibestad Frivilligsentral. - Den forrige lederen har gjort en helt suveren jobb, og jeg ønsker gjerne å fortsette mye av de flotte tilbudene hun satte i gang, sier Ekman fornøyd til nettavisen.

Aktivisering

Ekman er allerede tildels kjent med arbeidet som en daglig leder ved Ibestad Frivilligsentral må utføre, ettersom han selv over tid har sittet i styret som representant. - Jeg har vært borti en del av det arbeidet som ligger bak å drive en slik organisasjon, men ikke alt. Jeg blir å lære mye, sier Ekman, og legger til videre at frivilligsentralen i framtiden kommer til å bli ha et større nedslagsfelt når det kommer til både mennesker, og lag og foreninger. - Aktivisering er fortsatt målet vårt, og vi blir ikke å fjerne gamle tradisjoner, men jeg vil gjerne flytte fokus litt over mot barn og unge, samt ung voksne enn kun eldre mennesker. I tillegg til å også skape bedre samarbeid med lag og foreninger som kanskje trenger et løft for å få i gang aktiviteter, forteller Ekman.

Frivillighet

En frivilligsentral skal i følge Ekman være en koordinator for frivillighet, og det ligger mye arbeid for den ferske daglige lederen framover. - Det er omlag 40 forskjellige lag og foreninger i Ibestad. Noen gjør det bra, og andre trenger kanskje litt drahjelp. I tillegg til å skape engasjement gjennom ulike tiltak og arrangement fra våres side, ønsker jeg at vi også kan jobbe sammen med dem for å skape enda mer aktivitet i kommunen, forteller Ekman til nettavisen, og legger avsluttende til at det nå gjenstår å sende store mengder søknader, planlegge årene som kommer og booke seg inn på møter for det første halvåret. - Nå skal jeg delta på så mange styre- og årsmøter som jeg klarer, og få på plass avtaler og samarbeidspartnere for tiden framover. Jeg er spent og håper det går bra, avslutter den nye daglige lederen av Ibestad Frivilligsentral.

ANNONSE
Annonse