Salangen-Nyheter

Bonde-flis i harde tider

Gründer i Salangen-samfunnet Tor-Arne Chruickshank (bildet) finner stadig på nye ting som kan gi økt aktivitet innenfor næringslivet i Salangen. Den siste ideen er å hjelpe bøndene med sagflis til fjøsene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Gründer i Salangen-samfunnet, Tor-Arne Chruickshank satser på sagflis til bøndene i bygda.

I harde tider med finanskrise som henger over alle næringer som en fare, er det vanskelig for bønder og hesteeiere i Salangen og få tak i sagflis til stallene. Men nå har Tor-Arne Chruickshank sett seg lei på dette problemet, og han ønsker å hjelpe. - Vi har jo masse sagflis på snekkerifabrikken til tider, når vi driver med hytteproduksjonen. Denne sagflisen er regnet som et avfall for oss, men kan benyttes av andre til noe nytting, sier den glade gründersjelen Tor-Arne.

Andre får spise av kaken

I samarbeid med den lokale Felleskjøp- butikken har han solgt allerede 100 sekker med saglis i løpet av de siste fjorten dagene. - Ja, de har fått ansvaret for å selge det videre til kundene. Og når har jeg skjønt at de er fri for sagflis, sier Chruickshank. Han forteller videre at i løpet av neste uke vil man få mer overskuddsmatriale som kan selges videre til bøndene. - Det er jo latterlige priser vi har solgt det videre for, så det er ikke det som er grunnen, men det gjøres kort og enkelt for å hjelpe på situasjonen hos bøndene, avslutter Chruickshank.

Foto: Jon Henrik Larsen