Salangen-Nyheter

- Alle er velkommen til å spille:

Cricket-miljø på Heia

- Hvem som helst er velkommen til å spille cricket på Idrettsheia, sier cricketentusiast Elias Hares. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Cricket er en sport som vi ikke har sett så mye av her i Norge, men cricketentusiast, Elias Hares viser at det er populært blant afghanere i Salangen!.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Hares forteller at mange gutter fra Afghanistan er glad i cricketsporten, og har spilt det før de kom hit til Norge. - Det er mange afghanere på Sjøvegan som kommer til Idrettsheia for å spille cricket, sier Hares til nettavisen. Han legger også til at det ikke spilles særlig ofte fordi at treningene må passe timeplanen til hver enkelt person når de slår seg i lag.

Det gjøres klart til å slå ballen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Inviterer andre

Når laget samles til å spille cricket, velger de å gjøre det på Idrettsheia for mer enn bare én grunn. - Det trengs et stort område, og hallen er for det meste opptatt, forteller Hares til nettavisen. Laget har stelt grusbanen før de slår løs. Han forteller til nettavisen at han er veldig glad for å kunne spille cricket med folk som er interessert i det. - Guttene er veldig flinke. Selv er ikke jeg særlig god, men det er morsomt, sier Hares. Han avslutter med at hvem som helst er velkommen til å spille cricket på Idrettsheia sammen med dem.

Elias Hares og cricketgjengen synes det er morsomt å kunne samle seg til å spille i lag. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Cricket

Selve sporten er veldig gammel, og har engelsk opphav. Det er en lagsport med to lag. Hvert lag har en eller to omganger hvor laget er inne og slår etter ballen som blir kastet av en fra motstanderens lag. Målet er å få flere poeng enn motstanderen, og spillet avbrytes med en gang et lag har fått flere poeng enn det er mulig for motsanderen å oppnå.