Salangen-Nyheter

Salangen IF Fotball vs Ringvassøy IL:

Damelaget er tilbake!

Marthe Røkenes (t.v.), Veslemøy Talseth og Kristine Haugen sto på under årets første sesongkamp for salangens helt egne damelag på lørdag. FOTO: ALEKSANDER WALØR

IDRETTSHEIA: For første gang på seks år stilte Salangen IF Fotball med et damelag på hjemmebane, som på lørdag spilte sin første sesongkamp mot Ringvassøy IL.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I strålende sol gikk sesongens første fotballkamp for Salangen IF Fotballs damelag. Kampen gikk mot Ringvassøy IL. Sluttresultatet ble 2-1 til bortelaget. Kristine Haugen som etter pausen klarte å legge inn et mål til Salangen, var ikke skuffet over dagens resultat. - Vi kontrollerte kampen godt, men jeg følte den skulle gå mer i vårt favør. Uansett var dette vår første sesongkamp, og vi har enda mye å lære, forteller Haugen til nettavisen, og legger til at hun selv ikke har spilt fotball siden 2011, men er veldig fornøyd med at damelaget til Salangen endelig har kommet tilbake for å bli.

Ringvassøy IL viste en formidabel styrke på fotballbanen, men Salangen IF Fotball var kontrollert og ga seg ikke uten kamp. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Høyt nivå

Veslemøy Talseth har spilt fotball i flere år, og mener det var på høy tid at Salangen fikk et damelag igjen. - Selv om det er mange unge spillere med på laget i dag, er jeg glad for at det ble opprettet et damelag. Jeg har spilt fotball i rundt 9 år, og det skal bli dobbelt så mye, og kanskje litt til før jeg legger opp, sier Talseth og ler. Hun forteller videre til nettavisen at damelaget blir å få mange utfordringer denne sesongen. - Vi fikk sett hvor god Ringvassøy sitt lag var i dag, og jeg vet vi blir å spille mot mange gode lag i år under serien, så vi må holde nivået høyt også, sier Talseth.

Stian Eggen gleder seg til å se Salangens damelag vokse, og mener det betyr mye for fotballgleden i Salangen at damene også kan få vise seg fram. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Fantastisk bra

Fungerende vikartrener for damelaget fra Salangen, Stian Eggen forteller til nettavisen at det har blitt jobbet hardt siden desember-januar i år for å kunne gi et tilbud til de fotballglade damene i Salangen. - Det betyr mye for salangsfotballen at vi har fått etablert et damelag i seriesystemet. Vi har hatt store kull med 15 og 16 åringer som ble for gammel til å fortsette i 16-års serien, forteller Eggen til nettavisen. I følge vikartreneren var det ingen mangel på engasjerte spillere i Salangen. - Vi fant ut at det var mange som ønsket å være med videre etter en spørrerunde, og jeg gleder meg til å se hva de kan få til framover, avslutter Eggen fornøyd til nettavisen.

Kampen ble avsluttet på overtid med resultatet 2-1 til Ringvassøy IL. FOTO: ALEKSANDER WALØR.