Salangen-Nyheter

Nord-Norsk sving gav resultat:

Danset seg til topps

Rune Ytterstad og Anne-Lise Nilssen danset seg til topps i dansekonkurranse på Målselvfossen i helga. FOTO: JON HENRIK LARSEN

MÅLSELVFOSSEN: Nordnorsk Dansebandfestival 2016 brakte med seg dansere fra Norges kriker og kroker. Der bestemte 16 par seg for å hive seg med på konkurransen som fyrte løs, hvor Rune Ytterstad og Anne-Lise Nilssen danset seg til topps.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Med fargerike antrekk, nypolerte dansesko, mye glede og live musikk av Titanix var det ingen overraskelse at dansekonkurransen på Dansebandfestivalen 2016 i Målselvfossen ble en sukséss. I konkurransens helhet meldte 16 par seg inn for å danse fra seg på dansegulvet. Blant disse var det Rune Ytterstad fra Harstad og salangsværingen Anne-Lise Nilssen som klarte å svinge seg helt til toppen i den neglebitende konkurransen. De klarte å stikke av med både blomster og festivalpass til neste års Dansebandfestival. - Vi kommer tilbake neste år for konkurrere igjen, sier Ytterstad og Nilssen storfornøyd til nettavisen.

For artigheten

- Vi tok oss en tur oppi helga for å ha det artig og for å danse, også tenkte vi å hive oss med på dansekonkurransen når vi først var her, sier Ytterstad til nettavisen. Han er fornøyd med resultatet, men sier det kom som lyn fra klar himmel. - Vi trudde ikke vi kunne vinne i helga, for det var så mange gode dansere. Det kom som en stor overraskelse, forteller Ytterstad mens paret blir gratulert av forbipasserende. Nilssen sier seg enig med dansepartneren sin at å vinne konkurransen gikk over alle forventinger. - Det var utrolig artig å få prøvd seg. Dette er noe som vi gjerne gjør igjen, sier Nilssen stolt.

Nord-Norsk sving

Danseparet gjorde seg synlig på dansegulvet under konkurransen ved sine svingende takter og god kontakt mellom hverandre, og Ytterstad deler med nettavisen at det gikk mest på den tradisjonelle svingen. - Du kan kalle det vi danset for Nord-Norsk sving. Innenfor musikken kan det variere mye. Hvem som tar styringen kan bestemmes underveis og på forhånd. Danser man i noen år får man et skikkelig grunnlag på å kunne utvikle seg som danser, i uansett stil, forteller Ytterstad. Nilssen deler med nettavisen at det var hennes dansepartner som hadde mest danseerfaring mellom de to. - Det var han som tok styringen, og jeg fulgte med så godt som jeg kunne, sier Nilssen til nettavisen og ler. Ytterstad skryter likevel godt av Nilssen og ser fram til å kunne danse igjen til neste år.