Salangen-Nyheter

Forholdene gjør at de må flytte flokken:

Dårlig beite i fjellet

Per Mathis Oskal forteller at de prøver å holde flokken samlet på denne tiden for å effektivt kunne flytte om forholdene krever det. FOTO: PER THOMAS OSKAL/HJERTTIND REIN.

SJØVEGAN/SØRREISA: Hjerttind Rein er allerede i gang med reinflyttingen. På grunn av begrensede beiteforhold i fjellet må de nå flytte flokken til Heia-området for de neste ukene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hjerttind Rein har i år måtte begynne flyttingen en måned tidligere enn i fjor, på grunn av labert beiteforhold ved Andsvatnet. - Dette kommer av en vinter med veldig variert vær, og mye veksling mellom, kulde, snø og regn, noe som har ført til veldig dårlige beiteforhold, forteller medeier og styreleder Per Mathis Oskal.

Gode beiteforhold i området

Oskal forteller at området rundt Hjerttind og Børringen holder utrolige beiteforhold, og etter utmarksundersøkelser viser at hele Troms fylke scorer høyt på landsbasis, noe som har ført til god kvalitet på deres kjøttproduksjon, men på grunn av forholdene denne vinteren har det vært dårlige beitemuligheter der de har holdt flokken til nå. For de neste ukene vil Oskal holde reinflokken på Heia, men vil etter hvert trekke de nedover til Skøelvdalen og over til Børringsfjellet.

Flytter flokken mot lavlandet. FOTO: PER THOMAS OSKAL/HJERTTIND REIN.

For tiden på flytting

De driver nå å flytter reinflokken ned mot lavlandet til Heia området som ligger i Sørreisa kommune, ettersom det er bedre beiteforhold i lavlandet for tiden. - Det er flere skiløyper i området, og jeg håper folk som har med hund på tur er obs på dette, for å unngå uheldige situasjoner, avslutter medeier og styreleder i Hjerttind Rein, Per Mathis Oskal.