Salangen-Nyheter

Ryktebørsen:

Den beste russeavisen

Ada Nordmo (t.v.), Susan Hellum, Helene Westgaard, Ine Sørensen og Torunn Paulsen er i redaksjon av Ryktebørsen som er årets russeavis. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Årets russ ved Sjøvegan videregående skole er stolt over å presentere russeavisen som virkelig skiller seg ut fra tidligere år. Russeavisen er mulig å finne på årets russerevy og overskuddet vil gå til kreftforeningen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Helene Westgaard er årets redaktør for russeavisen, og hun legger ikke på skjul at hun er stolt av å vise frem årets avis. - Det har vært mye arbeid, men vi har koset oss mye og hatt det veldig artig når vi har laget avisen. Jeg er utrolig fornøyd med innsatsen til redaksjon og alle som har bidratt til å gjøre årets russeavis til en realitet, sier Westgaard med et smil om munnen. Susan Hellum er årets terrorsjef og hun kan røpe at russeavisen inneholder mye humor. - I år er det mye humor å finne. Vi har hentet mye inspirasjon fra tidligere russeavis. Vi har passet på at innholdet ikke er for drøyt og er akkurat passe. Vi ønsker ikke en russeavis hvor vi henger ut folk, sier Susan Hellum til nettavisen.

Ryktebørsen er årets russeavis med 24 sider med skikkelig avispapir.

Ordentlig avispapir

Helene Westgaard er ikke i tvil om at dette er den beste russeavisen i Sjøvegans historie. Russeavisen er på 24 sider har et opplag på 1 000 eksemplarer. Sammenlignet med i fjor hadde russen et opplag bare på rundt 150 eksemplarer. - Det som er spesielt i år er at den er trykt i ordentlig avispapir. Vi fikk hjelp fra Nye Troms med produksjon av årets russeavis og vi måtte trykke et minsteopplag på 1 000 aviser, sier Westgaard ler. Hun legger til at overskuddet av avisen vil gå til Kreftforeningen, så man støtter en god sak.

Starter i dag

Salget av avisen starter førstkommende lørdag under russerevyen som skal vises i kulturhuset klokken 18.00. Har du ikke muligheten å ta turen innom russerevyen er det fullt mulig å få tak i russeavisen på skolen, samtidig som det blir solgt i Salangshallen på 17. mai. Innholdet i avisen dreier seg i hovedsak om det som skjer på Sjøvegan videregående, med introduksjon av russen, russeknuter og en del andre hendelser.