ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Samisk navn på Lavangen:

Der var skiltet på plass!

Etter lang tids venting har endelig Lavangen kommune fått samiske kommuneskilt på alle grenseovergangene til kommunen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

LAVANGSEIDET: Etter flere års venting kan endelig den samiske befolkningen i Lavangen kommune juble!. Nå er alle kommuneskiltene inn til Lavangen kommune merket med det norske og det samiske navnet på kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I februar i år skrev nettavisen om at det siste kommuneskiltet til Lavangen var bestilt, på norsk og på samisk. I september i år er endelig skiltet kommet på plass mellom Salangen og Lavangen kommuner.  Igjennom årene har nettavisen skrevet om kommuneskiltet som ikke står på samisk ved grensen til kommunen mellom Lavangen og Salangen. Tidligere i 2014 kom det et kommuneskilt på samisk og norsk på grensen mellom Lavangen og Gratangen på Myrlandshaugen.

Kongen i statsråd

Men skiltet på Lavangseidet har ventet på seg. - Årsaken er at man kan ikke bare sette opp et kommunenavn-skilt uten at det er riktig behandlet. Nå har Kongen i statsråd fastsatt at Lavangen kommune inngår i det samiske språkforvaltningsområdet, sa ordfører Erling Bratsberg i februar til nettavisen. Lavangen kommune kom med i forvaltningsområdet for samisk språk den 1.oktober i 2009.

Slik så det ut på Lavangseidet i februar i år, før den samiske skilt-delen kom opp. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN