Annonse
Salangen-Nyheter

Hva skjer med Pernille:

- Det er en gammel dame

Pernille Politibil står parkert utenfor Best- stasjonen på Sjøvegan. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Pernille Politibil står parkert utenfor Best- stasjonen på Sjøvegan. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Mange har undret på om hva som kommer til å skje med Pernille Politibil nå som hun har blitt EU-godkjent. Selv om hun var parkert gjennom Millionfisken håper lensmann Hans Roar Rasmussen å skape mer blest rundt henne.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Pernille Politibil har siden Millionfisken stått parkert utenfor Best- stasjonen på Sjøvegan. Like før arrangementet var hun gjennom en del reparasjoner for å gjøre bilen kjørbar under arrangementet. Selv om bilen var klar og pyntet opp ble den stående stille og endte med å være et fotoobjekt for forbipasserende. - Vi hadde ingen program for å kjøre med barn med den bilen. Det skyldes at vi ikke hadde mannskap som kunne bemanne bilen på dagtid. Det var satt opp vakt og beredskap på nattestid som beklageligvis gjorde at vi ikke hadde tur med barn, sier lensmann ved Salangen lensmannskontor Hans Roar Rasmussen.

Det ble gjort mye grep for å pusse Pernille opp. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Fortsatt i tankene

Pernille Politibil er EU-godkjent og Rasmussen sier at det hadde vært en drøm om de kunne få skapt litt blest rundt henne før hun blir parkert inne på Strandsenteret før snøen faller.  - Vi har ikke noen spesielle planer med Pernille. Hun skal fortsatt ha sin stall inne i Strandsenteret på høst og vinterstid om vi fortsatt får tillatelse fra huseier. Hun har blitt et blikkfang og et fotoobjekt for Salangen som vi ønsker å beholde, sier Rasmussen i Salangen. Rasmussen kommenterer videre at Pernille brukte å besøkte barnehager og skoler i sine yngre dager. - Hun er en gammel dame nå, sier han avslutningsvis og ler.

Annonse