Salangen-Nyheter

Reiselivsaktør reagerer på utmelding av Visit Narvik

- Det er korttenkt av kommunen

Innehaver av Garsnes Brygge i Salangen, Andreas Utstøl reagerer på avgjørelsen til kommunen om å melde seg ut av destinasjonsselskapet Visit Narvik. - Det er korttenkt av kommunen, sier Utstøl. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Innehaver av Garsnes Brygge i Salangen, Andreas Utstøl reagerer på avgjørelsen til kommunen om å melde seg ut av destinasjonsselskapet Visit Narvik. - Det er korttenkt av kommunen, sier Utstøl. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I siste næringsutvalgsmøte i Salangen kommune ble det vedtatt av folkevalgte at Salangen kommune inngår ikke videre samarbeidsavtale med destinasjonsselskapet Visit Narvik. 

Publisert:

Annonse
Annonse

Salangen kommune inngikk en treårig medlemsavtale med Visit Narvik fra 2019, avtalen utløp i 2021, og kommunen har nå måttet ta stilling til om det skal inngås ny avtale fra og med 2022. Visit Narvik er et destinasjonsselskap som skal markedsføre Narvikregionen som reisemål, og drive målrettet kompetanse- og produktutvikling.

Administrasjonssjef Lars Strøm i Salangen kommune anbefalte politikerne og videreføre en ny avtale med Visit Narvik med finansiering igjennom næringsfondet for to år.

Kun én medlemsbedrift i Salangen

I blant næringslivet i Salangen er det kun én medlemsbedrift i Visit Narvik. Dette er Garsnes Brygge. Innehaver Andreas Utstøl mener at avgjørelsen til politikerne er noe korttenkt.

- Eg forstår at kommunen vil spare penger. Men det synes likevell som at det kan være noe korttenkt. Type arbeid som Visit Narvik gjør er vanskelig å måle i kroner og øre, man vil kanskje se effekten av det i ettertid.. At Salangen i det hele tatt vurderer medlemskap i Visit Senja mener eg er helt feil! Om man går inn på nettstedet booking.com og søker Garsnes opp, ser på tilbakemeldinger fra gjester der - så ser man at også vi utelukkende blir omtalt av gjestene som "Lofoten- region".. også er Senja godt kjent, da som Senja- regionen, sier Utstøl til nettavisen.

Utstøl er klar på at Visit Narvik har ført mye godt med seg til hans reiselivsbedrift i Salangen. 

- Når vi reiser, la oss si til Spania, så tenker vi ikke på hva kommunen heter, vi tenker på hva regionen vi besøker har å tilby. Derfor er det synd at kommunen ikke vil være med i Visit Narvik/Narvikregionen. Narvik med sine cruiseanløp, togbane, Arctic Train (opplevelse), og kort avstand til Evenes har blitt et knutepunkt i reiselivs-sammenheng i vår region. Og med Hålogalandsbrua er det vel omtrent samme reisetid til Narvik som til Finnsnes. Som sagt, eg forstår at man vil spare penger - men, om alternativet er at kommunen melder seg inn i Visit Senja - ja, det er iallfall ikke noe Garsnes (som en ganske stor reiselivsbedrift i Salangen) hverken har anbefalt, eller ønsker, avslutter Utstøl bestemt.