Salangen-Nyheter

Isogaisa 2019:

– Det er mye tøft i år

Festivalsjef for Isogaisa som går av stabelen til helga på Fjellkysten, forteller at det er mye tøft på programmet i år. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SOLØY: Isogaisa-festivalen årgang 2019 er like rundt hjørnet og programmet er fylt opp med mye interessant, blant annet kan man lære om det unike arktiske horoskopet, og hvordan man lager runer fra fortellingene til J.R.R Tolkien.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fra hele verden kommer det reisende til Lavangen for å være med å delta på sjamanfestivalen Isogaisa som er blitt avholdt hvert år siden 2010. Denne uken er det duket for den niende festivalen i rekka, og sjaman og Isogaisa-grunnlegger, Ronald Kvernmo har store forhåpninger til arrangementet. – I år blir det tøft. Det er som vanlig forskjellige workshop-muligheter, og veldig tøffe foredrag. Både fredag og lørdag skal Katrine Hjulstad holde foredrag om J.R.R Tolkien, som skrev «Hobbiten» og «Ringenes Herre». Han har hentet masse inspirasjon fra hele europa, inkludert ursamisk og norrøn mytologi og legender, forklarer festivalsjefen.

Musikalsk opplevelse

Årets program for Isogaisa har definitivt noe for alle å like, uten å la det gå utover den sterke Isogaisa-følelsen, og utover kvelden, både på fredag og lørdag er det mulig å få en behagelig musikalsk opplevelse. Fredag kl. 20.00 skal Kevin Boine holde konsert i Oktagonen, og lørdag konsert med Inna Maria Amundsen, tett fulgt opp med «Gurude». Ronald Kvernmo bemerker også de skal gå igjennom den Arktiske horoskopet på en unik måte. – På lørdag skal vi gå igjennom de 8 årstidene i det arktiske horoskopet, og siden oktagonen har åtte sider, deler vi publikum opp etter når de er født, så skal jeg gå igjennom alle årstidene og fortelle hvorfor mange er som de er, sier Ronald til nettavisen.

Klikk her for å se hele programmet og barneprogrammet!