Salangen-Nyheter

Anita Brenne klar for bok-lansering:

– Det har gått så fort!

Før jul skrev nettavisen om Anita Brenne som er utflyttet salangsværing og for tiden bosatt i Sigdal hvor hun driver sitt gjenbruks atelier.

SJØVEGAN/SIGDAL: Gjenbrukskunstneren Anita Brenne skal i dag, lørdag ha sin første bok-lansering og offisielle kunstutstilling. Det er NaKuHel senteret i Asker som skal huse begivenheten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I desember skrev nettavisen om gjenbrukskunstneren Anita Brenne som er utflytta salangsværing og som akkurat hadde fått trykt opp sin første diktsamling. Siden da har Brennes kunstnerprofil skutt i været, og til helga skal hun ha offisiell bok-lansering med separat kunstutstilling på NaKuHel senteret i Asker. Gjenbrukskunstneren forteller at hun har jobbet tett mot dette ene målet i to år, og er utrolig glad for at hun nå har nådd dette målet. – Jeg har kun hatt ett fokus de siste to årene, men den siste måneden har det gått litt ekstra unna, forteller Anita Brenne i intervju med nettavisen.

"Fornuft og følelser" er ett av Brennes mange spennende verk. Dette er resultatet av gammelt fiskegarn, sand og tøy som er satt til nytt og spennende liv. 

Har med 27 motiver

Under boklanseringen vil Brenne lese opp tre eller fire av sine egne dikt fra hennes bok "Nye Tanker". Ettersom diktene er skrevet på bokmål, men vil i følge Anita selv bli servert på nordnorsk. Kunstutstillingen vil bestå av 27 forskjellige motiver  hvor det vil være mulig å kjøpe signerte trykk med sammenhengende kunstkort. – Alle 27 verkene består på en eller annen måte av en form for gjenbruk. Noen av trykkene er de som er med i boka, og i tillegg har jeg med meg blant annet "Fornuft og følelser" og "Det største av alt" som vil være utstilt under hele perioden frem til 25. februar, forteller Anita Brenne til nettavisen.

"Det største av alt" er et annet av Brennes verk som fra helga av vil være utstilt på NaKuHel sentrert i Asker. 

LES OGSÅ: 

– Inspirert av gjenbruk