Salangen-Nyheter

Kommer tidligere enn antatt:

- Dette er bra for bygda

Direktør ved Trollfjord Bredbånd, Arild Fredriksen (innerfelt) er positiv til å bli en fast del av Salangen kommune. FOTO: PRIVAT

SALANGSVERKET: I disse dager kobles de første fiberkundene til Trollfjord Bredbånd opp ved Salangsverket, og selv om det var planlagt å koble kundene opp mot sommeren, kan allerede noen glede seg til kjapt internett mot jula.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Salangen kommune la ut tidligere i år et anbud på bygging og leveranse av internett- og TV-tjenester til Salangsverket og Øvre Salangen. Trollfjord Bredbånd vant anbudet i konkurranse med flere nasjonale aktører, og begynte i høst med en informasjonsrunde om starten på et fibereventyr i kommunen. Det var snakket om internetthastigheter opptil 1000 megabyte i sekundet og en fleksibel TV-løsning fra Get. I løpet av de siste månedene har det kommet inn så mange bestillinger av fiber til Trollfjord Bredbånd, at de endelig fikk besluttet at det også blir fiberutbygging i Sjøvegan og Melen. Direktør ved Trollfjord Bredbånd, Arild Fredriksen informerer nettavisen at noen kunder ved Salangsverket kan glede seg til kjapp og stabilt internett til julen. - Det er nok den beste julegaven for noen å få fiber klar til julen. Akkurat nå er det minst 30 kunder som skal være oppe til jul, og når vi er ferdigstilt her, er Sjøvegan og Melen de neste på listen. Vi jobber kontinuerlig gjennom vinteren og vi oppdaterer når arbeidet starter, sier Fredriksen. Det er det lokale entreprenørfirmaet Løkse Maskin AS som har fått oppdraget med gravearbeidet.

*saken fortsetter under bildet*

Installasjonen av fiber har allerede startet ved Salangsverket, og Arild Fredriksen ved Trollfjord Bredbånd regner med at flere kunder ved Salangsverket blir å få fiber før jul. FOTO: PRIVAT

Lokal støttespiller

Trollfjord Bredbånd er etablert i mange kommuner, og har erfart at det er viktig å hjelpe lokale foreninger og aktører der hvor de befinner seg. Salangen IF Ski er den første fra Salangen som har fått en sponsoravtale. - De tok kontakt med oss veldig tidlig i fasen når vi startet med arbeidet vårt i Salangen. Vi har allerede inngått vår første 3-årige sponsoravtale med dem, og vi er så klart åpen for flere, forteller Fredriksen med et smil, og legger til at det er viktig støtte den lokale barn- og ungdomsidretten. - Omtrent halvparten av sponsormidlene våres brukes utenfor vår hjemkommune, Hadsel kommune. Vi støtter lokalt så langt det er mulig, avslutter Fredriksen.