Salangen-Nyheter

Startet i splitter ny stilling:

Dette er Ibestads nye aktivitør

NY AKTIVITØR: Elisabeth Eliseussen er stolt over å være ny aktivitør på Ibestad sykehjem. FOTO: PRIVAT

HAMNVIK: Det har blitt ansatt en aktivitør i Ibestad kommune.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Elisabeth Eliseussen er Ibestad kommunes nye aktivtør. Hun skal jobbe på Ibestad sykehjem, hvor målet og planen er å aktivisere beboerne på sykehjemmet.

Eliseussen hadde sin første arbeidsdag onsdag 1. april.

- Det er en nyopprettet stilling i kommunen, så både jeg og flere er ennå usikker på hva vi egentlig skal gjøre. Det handler i hovedsak om å lage en aktivitetsplan for pasientene og å få inn frivillige for å prøve å holde beboerne aktive. Dette er knyttet til å skape livsglede for beboerne, sier hun.

Eliseussen har tidligere erfaring fra å ha jobbet med et bofellesskap med mindreårige flyktninger i Ibestad.

- Jeg har tidligere jobbet som vernepleier. Det er det jeg er utdannet som. Jeg jobbet i bofellesskap med mindreårige flyktninger. Ellers har jegikke så mye erfaring med å jobeb med eldre. Dette er en ny arena for meg å jobbe på og det blir spenennde å ta fatt i det, sier den nye aktivitøren.

Som tidligere nevnt var Eliseussens første arbeidsdag 1. april.

- Jeg var spent. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Det var ikke skummelt. Det gikk mest i innføring i jobben. Jeg fikk snakket med lederen og fikk lest gjennom papirer. I dag er min andre dag. Jeg har hatt møter og snakket litt om forventningene i jobben. Det er begrenset hva man får gjort i disse korona-tider. Det eneste koronaen får innvirkning på er de frivillige aktørene. Det blir kun aktivitet inne på sykehjemmet nå, sier hun.

Eliseussen fryder seg over muligheten hun nå har fått.

- Jeg er glad og fornøyd med å få denne jobben. Jeg gleder meg til å ta fatt på det, og å bruke tid på å sette meg inn i ting. Man må bare bruke denne tiden nyttig, sier hun.

I tiden framover er det disse oppgavene Eliseussen kommer til å ta fatt i:

- Det første å ta fatt på er å bygge stillingen opp samt å kontakte andre aktivitører for å hente tips og ideer. Ellers gjelder det å få inn frivillige aktører på sykehjemmet når korona-pandemien roer seg, avslutter hun.