Salangen-Nyheter

Ferskt tilbud hver uke:

Direkte fra Lyngen

- Jeg har prøvd i mange år å fått ferske reker til Sjøvegan, sier Fossbakk til Salangen-Nyheter. FOTO: CAMILLA FINVIK

SJØVEGAN: Butikksjef på Coop Prix Sjøvegan, Agnar Fossbakk (bildet) har en fantastisk nyhet han ønsker å dele med sine kunder.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De fleste som liker reker, syns ferske reker smaker best. Ferske reker kan dessverre være vanskelige å få tak i, så salangsværingene har i lang tid måtte tydd til den nest beste løsningen her på Sjøvegan, nemlig den frosne varianten. Nå har butikksjef på Coop Prix, Agnar Fossbakk en god nyhet til alle reke-interesserte.

Norske reker

Reker er godt utbredt langs kysten vår. Totalt finnes det rundt 50 ulike typer i de norske fjordene og langs kysten. Men det er den røde dypvannsreka og fjordreka som fanges og omsettes mest i Norge. I tillegg til å være rike på smak er reker næringsrike. Reker er en god kilde til vitamin B12 og inneholder også en god del av de fettløselige vitaminene A, E og D.

Ferskt tilbud

Agnar Fossbakk har i lang tid jobbet med å få skaffet ferske reker til Coop Prix og til Sjøvegan. - Nå har jeg endelig klart det. I dag fredag og hver fredag fremover kan kundene få kjøpt ferske reker inne i butikken. De er fraktet direkte fra Lyngen- reker, sier en entusiastisk butikksjef til nettavisen.

Riktig mengde

Et vanlig spørsmål er hvor mye reker man skal beregne per person. Kjøper du for mye reker, risikerer du å måtte kaste restene. Så hvordan kan man være sikker på å ha nok reker til alle? En god tommelfingerregel er å ha rundt en halv kilo reker per person. Det høres kanskje mye ut, men det blir mindre når skallet fjernes. - Vi har bestemt oss for å ta kg-pris og ikke liters-pris på rekene. På den måten får kundene mer for pengene. Jeg ønsker derfor alle velkommen innom Coop Prix for en god reke-handel i dag fredag, avslutter Fossbakk med et smil.