Salangen-Nyheter

Snart kommer Lavangsminnet:

Dramatikk i fremmed farvann

Lavangsminnet 2019 vil være i salg på Coop Tennevoll og servisebygget fra og med 4. desember.

TENNEVOLL: I løpet av neste uke kommer årets utgave av Lavangsminnet ut for salg. Fra redaksjonen kan Berit Johnsen røpe at de har ikke mindre enn tre, utdypende og gripende historier med lokale røtter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Årets utgave av Lavangsminnet er nå i trykken, og den 4. desember er det planlagt at boken skal være klar til salg på Coop Tennevoll og servisetorget. Berit Johnsen som er del av redaksjonen for Lavangsminnet forteller til nettavisen at årets utgave har fått et litt dramatisk tema over seg, og særlig knyttet til havet. – I 1963 var det en mann fra Lavangen som omkom under ett forlis utenfor Afrika-kysten, her var det også med en mann fra Narvik som overlevde og som vi har intervjuet. I tillegg har vi også et intervju med en krigsseiler som var ute i tjeneste fra 1938 til 1945, som forteller en intens historie om hva de opplevde og hvordan de ble behandlet når de kom i land igjen, forteller Johnsen.

Flyhavariet

Med krigen som tema inngår også den tredje omfattende reportasjen i Lavangsminnet som omhandler  flyhavariet der flere tyske sykepleiere mistet livet. – Her har det kommet frem en rekke nye opplysninger som vi har fått fra sikre kilder, men som også går litt på kryss av det som er registrert i de tyske krigsarkivene, dette ble en meget interessant sak, sier Berit Johnsen. I alt er det 19 reportasjer i årets utgave av Lavangsminnet, og som sprer seg over et bredt spekter av koselige temaer, reisebrev fra Japan skrevet av en jente fra Lavangen, korpsstevne og øvrig. Lavangsminnet 2019 vil være i salg på Coop Tennevoll og servisebygget fra og med 4. desember.