Salangen-Nyheter

Barbro har store ambisjoner:

Drømmer om å bli kaptein

Barbro Nilsen jobber i dag som fergematros, men har ambisjoner om å en dag bli kaptein på en stor båt. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SØRROLLNES: Barbro Nilsen jobber for tiden som matros på ferga mellom Stangnes og Sørrollnes, men hun har store ambisjoner om å ville bli kaptein og reise ut å se verden.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

På ferga mellom Ibestad og Harstad jobber Barbro Nilsen som matros, men det er bare en midlertidig stilling. Nilsen har store ambisjoner, og drømmer om å bli kaptein. – Jeg kommer fra en båt-familie, og har det vel egentlig litt i blodet å jobbe på båt. Jeg jobbet to år som lærling på hurtigruta før jeg i juni i fjor begynte som matros her på ferga. Det er et veldig sosialt yrke, og man møter og prater med nye folk hele tiden, forteller Barbro Nilsen til nettavisen.

– Jeg kommer fra en båt-familie, og har det vel egentlig litt i blodet å jobbe på båt, forteller fergematros, Barbro Nilsen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Å kombinere jobb med reise

Nilsens fremtidsplaner er å gå videre på skole i første omgang for å bli styrmann, og etter hvert håper hun å bli  kaptein. –  Om man først er blitt styrmann så er det bare fartstid man trenger før man får videre sertifisering å kan bli kaptein. Min ambisjon er å komme på en stor båt å få reist ut i verden med, det er det som er drømmen. Jeg har sett filmer og lest mange bøker om havet, og er veldig glad i å reise, og om jeg kan kombinere det med jobb så hadde det vært perfekt, sier Barbro Nilsen til nettavisen.