Salangen-Nyheter

Lavangen skole på 3. plass i Troms:

Effekten av godt utført jobb

Rektor, Dagfinn Antonsen (innerfelt) stråler over resultatet og skryter av både de ansatte som gjør en fabelaktiv jobb og politikerne i kommunen som støtter og prioriterer skolen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Grunnskolepoeng er en samlet poengsum beregnet ut fra alle standpunkt- og eksamenskarakterene, og for perioden 2018/2019 ligger Lavangen skole på 3. plass i Troms.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Grunnskolepoeng er en samlet poengsum beregnet ut fra alle standpunkt- og eksamenskarakterene på vitnemålet, og danner grunnlag for opptak til videregående skole. I statistikken inkluderes både offentlige og private grunnskoler med 10. trinn som finnes i Nasjonalt skoleregister. Analysen om grunnskolepoeng og karakterer i grunnskolen 2018/2019 har vist gode resultater for Lavangen skole, der de i år ligger på 3. plass i Troms etter noen år i siget. Rektor, Dagfinn Antonsen stråler over resultatene, men bemerker det viktigste er å imøtekomme elevene på best mulig måte og konstant forbedre undervisningen. – Dette er en effekt av den gode jobben som er gjort så langt, og politikere som prioriterer skolen, sier Antonsen fornøyd.

Bevisst strategi

Antonsen forklarer at dette er det beste resultatet de har fått i løpet av de siste årene. Skolen har hatt utfordringer som over tid har blitt løst, blant annet en større innvandring av nye borgere som blant annet allerede måtte bruke lengre tid å bli kjent med et helt nytt språk. – Vi har prøvd å ha fokus på den beste undervisningen man kan gjøre. Da er man på rett vei til å hjelpe elevene til sitt mål, uansett hvem de er og hvor de kommer i fra, sier Antonsen.

Små tall, stor betydning

Grunnskolepoeng beregnes ut fra alle standpunkt- og eksamenskarakterer på vitnemålet, så mindre elever betyr større svingninger. Antonsen påpeker at det er mindre elever per ansatt enn sammenlignbare skoler i Troms, og at selv om kommunen er liten så får de veldig mye bra til. – Det er satset mye på skole, vi har byttet ut lærerverk for å imøtekomme elevene på en bedre måte og få bedre undervisning. Det har alltid vært fokuset våres, avslutter Antonsen fornøyd med resultatet.

Klikk her for å se hele listen med grunnskolepoeng over hele Norge for de siste tre årene