Salangen-Nyheter

Elektrobutikk legger ned

Etter 30 år med butikkdrift på Sjøvegan tar familien Åsbakk med Torgrim (bildet) og Tore Åsbakk i spissen en pause med elektrobutikk-drifta. - Folk handler ikke her lengre. Alle kjøper varene via internett, konkluderer Tore Åsbakk ovenfor nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Åsbakk Elektro har vært drevet i 30 år på Sjøvegan i generasjoner innenfor familien. Nå legger butikken ned på midlertidig tid.

Enkelte salangsværinger fikk sjokk i går. Det var kommet opp plakat om opphørssalg på Åsbakk Elektro på Sjøvegan. - Det er riktig at vi har opphørssalg med alt til 50 prosent her, forteller daglig leder Tore Åsbakk ovenfor nettavisen. Han understreker at butikkdriften blir stanset på midlertidig tid når butikken begynner å bli tom for varer. Men likevell vil bedriften levere tjenester innenfor elektro-innstallasjoner i Salangen. - Vi ser det ikke lønnsomt lengre og ha butikken åpent, når ingen kommer innom her og handler. Folk kjøper alt via internett i dag, og da taper vi på det, sier Tore Åsbakk ovenfor nettavisen.

Historisk i næringslivet

Tore Åsbakk overtok som daglig leder for butikken Åsbakk Elektro etter sin far Reidar Åsbakk  i sin tid. Og fram til idag har han drevet butikken med alt innenfor lamper, tv, hvitevarer, brunevarer og småelektrisk. - Det er klart, vi har holdt på i mange år. Vi har merket tiden hvor den har forandret seg med årene, og kjøpevanene til folk, sier Tore Åsbakk bestemt.

Ikke avklart hvor lenge

Han kan i dag ikke komme med noe tidspunkt for når butikken eventuelt vil åpne igjen, etter en såkalt pause. - Nei, vi vet ikke det enda. Vi får se. Folk vil nå i så tilfelle få høre om det, sier Åsbakk som kan se tilbake på mange år i elektro-butikk bransjen i Salangen-samfunnet.
F

oto: Jon Henrik Larsen