Salangen-Nyheter

Soldag på Salangen skole:

Elevene sang sola fram!

I tradisjonens tro sang alle elevene for full hals for å vekke sola opp, etter å ha vært borte for vinteren. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Sola har gradvis lyst opp Salangen mer og mer de siste dagene, og Salangen skoles glade elever feiret det med pølse med brød, sang og masse solskinnsglede.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Alle elevene og lærerne på Salangen skole samlet seg i går ute i solskinnet for å feire den årlige dagen da sola endelig titter over fjellene og varmer kalde skinn, og farger fjell og dal i en fin gylden farge. Sola har allerede blitt gjenforent med frosne nordlendinger, men rektor ved Salangen skole, Lars-Georg Nordhus kan fortelle at de flyttet den store solfeiringen til en dag da alle elevene var tilstede, ettersom den egentlige dagen ble en kortdag som ikke alle elevene kunne delta på feiring. Dette så ut til å falle i smak hos elevene som strålte i solskinnet med en pølse hver i hånda.

Sigurd (t.v.), Stian og Aksel er klare til å nyte de solskinnsrike dagene framover til sommeren. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Strålende bålkos

Når klokken nærmet seg 12.00 ble alle elevene med ut på fotballbanen ved Salangen skole for å holde en liten konsert for sola som tittet over fjellene på andre siden av dalen, og etterpå var det duket av til pølsespising og bålkos. Sigurd, Stian og Aksel var tre av elevene som stilte seg opp for å fortelle litt hva de liker best om solas tilbakekomst. Alle var enige om en felles ting. - Det er mye bedre å være ute i lyset og leke, sier dem nærmest i kor. Sigurd viser for sin brennende interesse for snøscooter, og gleder seg til å høre motoren brumme mot påsken. - Det er morsomt å kjøre scooter når sola skinner. Man kan se alt da, sier Sigurd strålende fornøyd.

Bålkos, pølsespising og snø-action sto på timeplanen for elevene under soldagen. Det førstnevnte var en god favoritt blant elevene og lærerne. FOTO: ALEKSANDER WALØR.