Salangen-Nyheter

Juleavslutning på Sjøvegan videregående skole:

- En annen måte å gjøre det på

Rektor Kjell Arne Giske er fornøyd med gjennomføringen av årets juleavslutning. FOTO: MARTINE TURKALJ

Det nærmer seg nå jul og skolen rundt om kring har juleavslutninger. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er mange begrensninger for skolene grunnet korona. De må være nøye med smitte og avstand noe som kan være spesielt utfordrende når man skal ha en juleavslutning.

På Sjøvegan videregående skole har det vært undervisning via Teams, slik som mange andre skoler. Skolen har vært nøye på hygiene og har satt opp spritdispensere rundt omkring i skolens lokaler. De har også passet på å holde riktig avstand mellom elever og lærere, og de har vasket ekstra.

Under årets juleavslutning kunne de ikke følge tradisjon og spise grøt ved et langbord i kantina. De var på hvert sitt klasserom hvor klassene hadde laget hvert sitt program. Det ble holdt konkurranser og de koblet seg opp på Teams slik at rektor kunne holde juletale og vise en liten film for elevene, uten å risikere smitte.

- Dette var et veldig godt alternativ, sier rektor Kjell Arne Giske til nettavisen.

At teknologien er såpass oppegående til at dette er mulig er noe som gjør at juleavslutninger kan gå så smertefritt som mulig. Dette gjør også at smitten faren har vært mye mindre og at de har kunnet arrangere en juleavslutning på skolen.

- Det har vært et helt annerledes år enn normalt, jeg håper vi får "normalt" tilbake, avlsutter Giske.

Det var en suksess hos elevene å ha avslutningen på denne måten og de fikk feiret sammen med klassene sine.

- Det var trist å ikke kunne feire i kantina, men det var koselig for klassen å være sammen på klasserommet, for å kunne slippe å pakke seg inn i kantinen med mye støy og dårlig luft. Så Teams fungerte fint til juleavslutningen! sier Contance Talseth i 1STA til nettavisen.

Nærværsteamet ønsker alle elever og ansatte ved Sjøvegan videregående skole god jul og godt nyttår! FOTO: MARTINE TURKALJ