Salangen-Nyheter

Nestleder i Ap på besøk i Dyrøy:

En historisk begivenhet

Tirsdag ble det skrevet politisk historie i Dyrøy kommune da nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik var på besøk i Nordavindshagen, hit kom det en rekke engasjerte fra hele distriktet, blant andre ordførerne i Sørreisa, Målselv og Gratangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

BRØSTADBOTN: Tirsdag ble det skrevet politisk historie i Dyrøy kommune da nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik var på besøk i Nordavindshagen, hit kom det en rekke engasjerte fra hele distriktet, blant andre ordførerne i Sørreisa, Målselv og Gratangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Denne uken var nestleder i Arbeiderpartiet, Hadja Tajik på besøk i Dyrøy kommune. Her ble det invitert til åpent møte i Nordavindshagen som tydelig engasjerte mange, og arbeiderpartirepresentant og ordfører i Dyrøy kommune, Marit Alvig Espenes var tydelig fornøyd med besøket.  – Det var veldig stas å ha besøk av nestlederen, dette var en historisk begivenhet for oss. Vi strakk oss ganske bredt ut når vi sendte invitasjoner, og det var ingen tvil om at dette engasjerte mange ettersom det var omlag hundre oppmøtte i salen. Av disse var det flere ordførere og tidligere ordførere tilstede, i tillegg var også medlemmer av fagforbundet invitert da vi så dette som naturlig siden Hadia snakket om et trygt arbeidsliv. Det ble et fint, relevant og engasjerende møte, forteller Dyrøy-ordføreren til nettavisen.

FOTO: JON HENRIK LARSEN

Trygt arbeidsliv og distriktspolitikk

Tajik startet møtet med et innlegg på rundt 40 minutter hvor hun tok opp en rekke tema som både hun og lokalpartiet mente var viktige å få belyst, her var blant annet Arbeiderpartiets distriktspolitikk, tema til trygt arbeidsliv og diskuterte frihetsbegrepet. – Hun kommenterte også den generelle politiske situasjonen i etterkant av KrF sitt nylige valg. Jeg opplevde at hun tok opp relevante temaer, og sakene engasjerte mange av de oppmøtte når mikrofonen gikk runden blant de oppmøtte i etterkant av Hadjas innlegg, som hun svarte på i etterkant, sier Marit Alvig Espenes.

FOTO: JON HENRIK LARSEN

Oppløftende og motiverende

Ettersom politikerne nå jobber opp mot programmer og listeforslag til det kommende kommunevalget, synes Dyrøy ordføreren dette besøket fra nestlederen i partiet var høyst oppløftende og motiverende. – Dette er viktig for at vi i Arbeiderpartiet skal lykkes med vårt arbeid lokalt i politikken, og det var en arena der hvor vi som lokalpolitikere kynne ytre overfor stortingspolitikere hvor vi føler at skoen trykker mest, og hvordan politikken fungerer her vi bor, opplyser Espenes i intervju med nettavisen.

Bildet er av kormedlemmer fra Dyrøy korforening som sang under møtet tirsdag kveld i Dyrøy. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Bildet er av kormedlemmer fra Dyrøy korforening som sang under møtet tirsdag kveld i Dyrøy. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Videreføring av jernbane

Blant de mange engasjerende innspillene som publikum hadde til Ap nestlederen var blant andre ordfører i Gratangen, Eva Helene Ottesen som tok opp et viktig tema vedrørende videreføring av jernbane i Nord-Norge strekningen Fauske - Tromsø, med sidearm til Harstad. – Hovedpunktet for det jeg ønsket å fremme var at kostnadsoverslaget fra 2011 for denne jernbaneutbyggingen ligger på 40 milliarder kroner, mens eksporten av sjømat som kommer fra Nord-Norge, altså Nordland, Troms og Finnmark ligger på 36 milliarder årlig, altså nesten samme summen. Dette betyr at vi kan få bygget denne jernbanen nesten bare på det vi i Nord-Norge eksporterer av fisk og sjømat. Nord-Norsk sjømat står for hele 40 prosent av den totale eksporten fra Norge, vi har et sjøareal som utgjør 80 prosent av Norges totale sjøareal, landsarealet for de tre nordligste fylkene utgjør 45 prosent av Norge, mens kun 9,5 prosent av den norske befolkningen bor i Nord-Norge. Det viser hvor store verdier vi skaper tross å kun være en liten andel av befolkningen, forteller Gratangen ordfører Elva Ottesen i intervju med nettavisen i etterkant av tirsdagens møte i Dyrøy.

Fikk gode tilbakemeldinger

Etter å ha fremmet sitt innspill for Hadja Tajik og resten av deltakerne på møtet som fant sted inne i Nordavindshagen på tirsdag fikk Ottesen flere positive tilbakemeldinger på det hun hadde sagt. – Jeg fikk en god opplevelse av de tilbakemeldingene jeg fikk. Jeg har vært inne på saken tidligere og for disse argumentene har jeg nå fått støtte fra samtlige kommuner i Troms. Under tirsdagens møte ble de godt mottatt og nestleder i Arbeiderpartiet Hadja Tajik oppfordret oss til å sende inn dette forslaget til landsstyremøte, sier Eva Ottesen til nettavisen.