Salangen-Nyheter

Gratulerer med dagen, Norge!:

En nasjonaldag i stolthet!

17.mai toget i Salangen sett fra luften. Det var et flott tog som gikk mot Salangen kirke. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Den storslåtte feiringen i Salangen av nasjonaldagen vår var full av glede, godteri, is og sang. Salangsværingene trakk ut for å ta en del av folkefesten i går.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Nystrykte bunader, kjoler og dress, smil om munnen og solstråler som lurte seg mellom skyene kunne observeres når befolkningen samlet seg ved busslommen bak kulturhuset i Salangen, når toget straks var klar for avmarsj. Temperaturen lå på et tosifret tall, og det var tydelig at mange utnyttet det flotte været ved å samle seg for å gå i tog, som ble større enn fjorårets omgang. Mellom marsjene som Salangen musikkforening spilte, var det umulig å overse det brennende engasjementet som kom i form av hurrarop og full tuting på de forskjellige plastfløytene som barna hadde fått med seg i toget.

Folketoget i sentrum av Sjøvegan, ledet av politi og ordfører. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Samlet russekort

Mellom alle menneskene i toget, sprang årets russekull både forran, bak og inne blant barna og foreldrene, som fikk utdelt russekort. Unntatt fra russen som hadde det travelt og slengte fra seg mens de løp. Det ble en form av koselig kaos mens barna prøve å raske til seg så mange russekort som mulig under årets 17. mai-feiring.

Salangen skinte i flott mai- sol på nasjonaldagen. Her fra området utenfor Salangen kirke. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Talte med respekt

Når toget nådde sin stopp ved Salangen kirke, var det duket av for å høre talene til elevene Ariane Daleng og Trude Elverum Rognsaa om salangsværingene som har gått bort på havet. Også den britiske flygeren Michael Alexander Craig-Adams ble hedret av Stig Johnny Haugen ved 131 luftving i Sørreisa. I tillegg ble 22.juli minnesmerket bekranset, etter at Martine Daleng fra Salangen AUF hadde fremført et flott dikt.  Når talene var over gikk ferden for alle rett ned til Salangshallen hvor kaker, kaffe og mat var klar til å serveres, sammens med fin underholdning.

Stig Johnny Haugen fra 131 luftving i Sørreisa la ned krans på minnebautaen for den britiske flygeren. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Martine Daleng fra Salangen AUF holdt en flott tale ved 22.juli- minnesmerket. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Se også:  Videoer fra markeringen av 17.mai i Salangen i år! Klikk her!