Salangen-Nyheter

Herredshuset på oppdrag:

- En tankevekker

Rådmann Elisabeth Nutti på besøk hos Anne Tverseth på sykehjemmet. FOTO: ESPEN BLESS STENBERG

SJØVEGAN: Rådmann Elisabeth Nutti hadde en interessant fredag på sykehjemmet i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fredag var alle de ansatte ved Herredshuset ute i "felten" og arbeidet på andre avdelinger. Rådmann Elisabeth Nutti var selv på sykehjemmet, der hun hun hadde en litt annerledes dag enn ellers. - Det er virkelig en tankevekker å være ute og jobbe på denne måten. Man får et helt annet syn på hverdagen ved sykehjemmet, sier Nutti. Hun var med på alt fra morgenstell til frokost, og andre hverdagslige gjøremål.

Individer

Rådmannen sier at det er virkelig interessant å lære seg litt mer om hvordan det fungerer i praksis ute i avdelingene, og hun håper og tro at dette vil hjelpe på når man skal ta avgjørelser senere. - Når man jobber med mennesker på denne måten, får man et helt annet syn på hvordan alt fungerer. Det er individuelle mennesker man jobber med, og alle er forskjellig. Det er ikke slik at når man har gjort det en gang, så kan man det, sier Nutti.

Trives

Undertegnede og rådmann Nutti, var på besøk hos Anna Tverseth som bor på sykehjemmet. 91-åringen kunne fortelle at hun trives godt, og nyter utsikten hver dag. - Egentlig er jeg fra Øvre Salangen ved Kistefossbrua, men nå bor jeg her. Om dagen leser jeg avisa, eller prater med de andre som bor her, sier Anna Tverseth. Denne dagen skulle hun egentlig ta turen hjem til Øvre Salangen for å hilse på slekt, men hun valgte å holde seg på Sjøvegan i godværet.

Ivar Prestbakmo bak skranken på Herredshuset. Ordføreren fikk mange nye utfordringer. FOTO: ESPEN BLESS STENBERG

Utfordringer

Også Ivar Prestbakmo måtte innfinne seg med å gjøre andre oppgaver enn hva en ordfører vanligvis gjør. Han var stort sett alene på Herredshuset, og måtte svare telefoner, hente post, og få unna annet forefallende arbeid. - Det har gått greit så langt. Nå har jeg akkurat kommet fra posten, sier Prestbakmo. Men han innrømmer at det er litt utfordrende å gjøre andres jobb. - Ja, det har kommet noen telefoner som jeg ikke har kunnet svare på, sier ordføreren.