Salangen-Nyheter

Stort engasjement på paneldebatt:

Engasjerende debatt

Det var omlag 150 besøkende i Lauvhallen under paneldebatten på torsdag. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Det var omlag 150 besøkende i Lauvhallen under paneldebatten på torsdag. FOTO: ALEKSANDER WALØR

TENNEVOLL: Det nærmer seg tid til å stemme på poltikerne som stiller til valg, og reisende politikere gjør sitt beste for å vise seg og sine synspunkt fram. I Lavangen var det derfor holdt en paneldebatt hvor lavangsværinger kunne besøke.

Publisert:

Annonse
Annonse

På torsdag i Lauvhallen ble det avholdt en paneldebatt med Gunnar Sæbø som debattleder. Publikum stilte mange gode og relevante spørsmål angående alle de forskjellige sakene som befolkningen i Lavangen kommune brenner for. Blant annet var landbrukspolitikken med på å  sette publikum i gang. Sandra Borch (Sp) vektla ønsket om å gjøre det enklere for nye bønder å vokse. I tillegg til å skape et tettere forhold mellom landbruk og resten av befolkningen. Lavangen kommune har flere bønder i seg, og det traff hjertet til flere blant publikum. Ellers utenom debatten viste det seg at de besøkende politikerene var veldig enige med hverandre i de fleste sakene som ble tatt opp, og selv om noen kommende spørsmål fra publikum var kritisk, ble de fleste svarene godtatt av begge partene.

Kveldens debattleder, Gunnar Sæbø var fornøyd med oppmøtet og engasjementet til lavangsværingene som stilte mange nok spørsmål til å holde de besøkende politikerne opptatt. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Jernbane og militæret

Den anerkjente drømmen om en jernbane gjennom Troms fylke som allerede er navngitt som "Tromsbanen" ble også tatt opp under paneldebatten, som vekte stort engasjement, ikke bare hos de besøkende politikerne, men også publikum. Saken har lenge vært diskutert i Norge, og mange blant publikum var kollektivt engasjert for mulighetene til å ta tog over Nord-Norge, og i tillegg spare de allerede utsatte nord-norske veiene for tungtrafikk. En oppgradering av militærevnene til Bardufoss kom også opp. Flere blant publikum var nysgjerrige på framtiden av hæren i Nord-Norge. Mange var for å beholde det som er, og kanskje til og med oppgradere det. Lavangsværingene og besøkende utenfra var entusiastisk helt fra starten av paneldebatten til avslutningen, hvor de også kunne ta en liten kakebit med litt kaffe over en vennlig politisk diskusjon før valget faller inn og stemmene skal brukes.

Alle politikerne, inkludert debattlederen selv fikk med seg ungdomsromanen, Elvesang av Ellen Hofsø med seg hjem etter paneldebatten. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Annonse