Salangen-Nyheter

Eliseus Rønhaug (Ap):

Er i mot medlemsskap

Under kommunestyremøte i Salangen mandag i forrige uke ble det vedtatt å søke om medlemskap i Midt-Troms Regionråd, mot en stemme. Det var Eliseus Rønhaug (Ap) som gikk i mot forslaget.

SJØVEGAN: Under kommunestyremøte i Salangen mandagen ble det vedtatt å søke om medlemskap hos Midt-Troms Regionråd, mot en stemme. Det var Eliseus Rønhaug (Ap) som gikk i mot forslaget.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2018 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

Det er nå vedtatt i Salangen kommunestyre å søke medlemskap i Midt-Troms Regionråd, dette ble vedtatt med kun en stemme i mot. Det var Arbeiderparti-representant og senior-representant Eliseus Rønhaug som merket seg uenig i forslaget ettersom han mener ikke vil styrke Salangen kommune, og Sjøvegan som et regionssenter. Rønhaug uttaler til nettavisen at han frykter dette kan føre til at Salangen kan miste videregående skolen, apoteket og Felleskjøpet. – Dette er ikke god desentraliseringspolitikk. Dette er bare starten på negativ trend for Salangen. Jeg lurer på hvilken agenda ordføreren har, som er så engasjert for å få Salangen inn et nytt regionråd, når vi allerede er i Sør-Troms, sier Eliseus Rønhaug til nettavisen.

Leder i Salangen Næringsforening, Cato Sørensen forteller ovenfor nettavisen at det ikke har vært noen medlemsmøter i foreningen, der man har drøftet en eventuell inngåelse i Midt Troms regionråd. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Næringsvennlig?

Det at Salangen søker medlemsskap i Midt Troms har også skapt kraftige reaksjoner hos enkelte næringsdrivende i Salangen. Leder i Salangen Næringsforening,Cato Sørensen bekrefter ovenfor nettavisen at det ikke har vært noen medlemsmøter der medlemmene har blitt spurt om hva de mener om inngåelse av medlemsskap i regionrådet for Midt Troms. - Jeg er oppriktig bekymret for det som skjer nå. I dag er Sjøvegan regionsenter, men vil det være det om 3 år?, spør kommunestyrerepresentant Eliseus Rønhaug.