Salangen-Nyheter

Gratanglaks og Kleiva Fiskefarm:

- Et helnorsk konsept

De nye oppdrettplattformene skal være laget av betong, og er designet for å tåle et tøft Nord-Norsk klima. ILLUSTRASJON

FOLDVIK: Gratanglaks & Kleiva Fiskefarm søker nå etter utviklingskonsesjon for å bygge ny konstruksjon med nyere teknologi og system. - Konstruksjonen skal tåle litt tøffere lokaliteter og eksponering, forteller styreleder, Tore Lundberg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2017 kl 00:00

Like utenfor fastlandet i Gratangen blir det framover å skje mye spennende i ute på fjorden ved Gratanglaks, og Kleiva Fiskefarm i Engenes. Det søkes nå om støtte for å på plass ny teknologi og et helt nytt system for å effektivisere oppdrettsernæringen i områdene. Det er helt nye betongkonstruksjoner bygd for å ha en bølgehøyde på 6 meter, og designet med et tøft klima i tankene. - De nye konstruksjonene skal klare å tåle litt tøffere lokaliteter og eksponeringer enn som vi drifter i dag, forteller styreleder i Gratanglaks AS, Tore Lundberg.

Oppdrettsplattformene blir å bygges med mulighet til å lande med helikopter, i tillegg til å båt. ILLUSTRASJON

Bedre arbeidsforhold

Prosjektet har en totalkostnad på omlang 500 millioner kroner, men Tore Lundberg føler seg trygg på investeringen. - Vi gir oss et håp om at pengene kommer tilbake i framtiden. De nye oppdrettsplattformene i betong åpner for større produksjon og gir oss muligheten til å ta en del ubrukte områder mer i bruk, forteller Lundberg. Arbeidsforhold og sikkerhet er også i fokus når det snakkes om disse noe plattformene. - Konstruksjonen er laget for tøft klima, og blir å ligge lenger ut mot havet. På selve plattformen blir det varmegjenvinning, som gjør at man klarer holde is og sjøsprøyt i sjakk, sier Lundberg og legger til avsluttende at han ser fram til at prosjektet bærer frø. - Vi har satset på et helnorsk konsept som har fokus på å få en del arbeid rundt i hele Nord-Norge. På sikt vil jeg tro at vi blir å få mer produksjon i områdene vår, avslutter Lundberg.