Salangen-Nyheter

Grunnsteinen er klar:

Et nytt kraftsted

Det ligger mye arbeid i å skape et nytt kraftsted, og mange mennesker, inkludert festivallederen, Ronald Kvernmo var selv med på å gjøre alt på en riktig måte. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

ISOGAISA: Torsdag i forrige uke vil gå inn i Isogaisas historie som en viktig dag. Da var nemlig sjamanrådet samlet for å opprette et nytt kraftsted nærmere festivalområdet med energi fra kraftsteinen innerst i stormyra.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det var duket for en spektakulær seremoni da sjamanrådet skulle etablere et nytt kraftsted nærmere festivalområdet.  Det nye kraftstedet er ment til å være et sted for folk å besøke enten for å sitte i ro og tenke, meditere eller filosofere, tromme eller for å gjøre ofringer. Det var sjaman Eirik Myrhaug som fraktet med seg steinen i fra storsteinen innerst i stormyra i Lavangen, som er et kraftsted fra gamle dager. Denne steinen ble brukt som avlegger for å danne den nye kraftsteinen, og skal i tillegg være grunnstein for det nye bygget som skal ta over for den nåværende oktogonen på festivalområdet.

Seremonien fortsatte inne i oktogonen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

En permanent oktogon

Sjaman og Isogaisa-grunnlegger Ronald Kvernmo forteller at seremonien og steinen er første steget i å få etablert et nytt bygg på festival-området. - Det er vanlig å legge ned en grunnstein ved flere anledninger, og nå har vi fått vår grunnstein som betyr at vi er nødt til å starte byggingen. Når festivalen er over vil vi begynne planleggingen, og håper å være i gang med byggingen til våren. Det hadde vært helt fantastisk om vi kunne få dette bygget ferdigstilt frem til Isogaisa 2018, sier Kvernmo. Det nye bygget vil overta funksjonen som den nåværende oktogonen, men vil være permanent og isolert.