Salangen-Nyheter

KOA As kommer til Salangen:

- Et stort pluss i bygda

Gunhild Okstad er spent på hva som kommer. FOTO: TINA HANSEN

SJØVEGAN: Det er nå klart at KOA As overtar som stifter og drifter av Salangen HelseRehab fra NND (Nord Norges Diakonistiftelse). Både kommune og bedrift gleder seg over samarbeidet, og også Gunhild Okstad (bildet), som har en datter med autisme, håper at dette kan gi dem ytterligere tilbud.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

KOA AS planlegger å bygge opp aktiviteten gradvis, hvor man til slutt skal ha en aktivitet med minst 15 årsverk i løpet av to år. For de som ikke kjenner til bedriften så driver de innen ulike områder av omsorgstjenester som for eksempel avlastning, botilbud og barnevern. De vil da tilpasse tjenester etter behov og alder. Gunhild Okstad, som er mor til ei jente som trenger et sånt tilbud, sier at dette kan bli et stort pluss for dem.

- Bra, men savner noe konkret

- Dette virker kjempebra, og det hadde vært en ekstra betryggelse med et utvidet tilbud til datteren min, sier Okstad. - Per idag så er jo tilbudet vi får fra kommunen meget, meget bra, men dette hadde vært et bra supplement. Jeg ble veldig glad når jeg så at dette kan komme i tillegg. For meg som har en autistisk datter så hadde det betydd mye for fremtiden om hun hadde fått plass hos dem. Men de må komme med noe konkret!, føyer hun til.

Jobber med saken

Gründer og daglig leder for KOA Kvæfjord, Morten Sørgård, sier at de foreløpig er uten konkrete oppdrag. - Vi jobber med saken i forhold til tilbud, det blir et møte nå på mandag med de som jobbet på Salangen HelseRehab, så da får vi se hvordan det blir etterhvert. Det er mulig driften blir den samme, men vi må se det an på sikt, sier Sørgård. Men én ting er Morten Sørgård sikker på, og det er at etableringsfasen nå blir veldig spennende. - Salangen HelseRehab har virket så positivt, og vi ser for oss å ha alt klart i løpet av en 2-års periode, smiler Sørgård.

Salangen HelseRehab har nå fått helt nye drivere. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Ordføreren er positiv

- Vi har jobbet med dette i 1 1/2 år, siden HelseRehaben ble borte. I en drøy, intensiv, måned har vi nå jobbet med KOA for å få til et tilbud, sier Salangens ordfører Ivar B. Prestbakmo. - Mange vil nyte godt av omsorgstjenestene, men tilbudet skal jo først og fremst utvikles mellom KOA og Salangen HelseRehab, og vi venter på at de skal bygge opp aktiviteter, sier Prestbakmo. I forhold til Okstads forespørsel om et konkret tilbud så kunne ordføreren si at det er ganske sannsynlig at det vil komme et tilbud til de med autisme, men at det vil isåfall bli på sikt.